A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismét célba veheti a 370-es szintet az egyre erősödő forint


A 385-ös szint közelében kezdte a forint a hetet az euróval szemben, ahonnan mindennap erősödni tudott, és csütörtök délutánra már a 374-es szint alá vágtatott. 

A magyar deviza erősödésében nagy szerepe volt a dollár gyengülésének, az amerikai devizával szemben több mint egy éve nem látott csúcsra ért a magyar fizetőeszköz. Pozitív teljesítménnyel zárták a heti kereskedést a főbb európai tőzsdék, a magyar BUX-index valósággal szárnyalt. A gáz ára csökkent, az olaj viszont drágult. Heti tőzsdei összefoglalónk.

Hatalmasat hajrázott a forint, hétfőn ugyanis még a 385-ös szint közelében kezdte a hetet az euróval szemben, majd csütörtök délutánig meredeken, 374 közelébe erősödött vissza. Pénteken vegyesen mozgott a magyar fizetőeszköz a közös valutával szemben, de a 374-es szint közelében tudott maradni. 

ISMÉT CÉLBA VEHETI A 370-ES SZINTET A FORINT – jelezte az Indexnek Molnár Dániel. A Makronóm Intézet elemzője szerint ehhez az is kell, hogy ne történjen drasztikus változás a piaci hangulatban.

Pozitív hatást gyakorolt az árfolyamra a szerdán megjelent, vártnál kedvezőbb amerikai inflációs adat, ami – kiegészülve a vártnál kedvezőtlenebb munkaerő-piaci adatokkal – a múlt héten átértékelhette a Fed jövőbeli kamatemeléseivel kapcsolatos várakozásokat. Ez pedig az euró dollárral szembeni erősödésén keresztül a forint árfolyamát is erősítette.

Az euróval szembeni árfolyam így a hét eleji 385 körüli szintről a 374-es szintre erősödött, vagyis lényegében ledolgozta múlt heti gyengülését – állapította meg Molnár Dániel, megjegyezve, hogy amennyiben az euró erősödik a dollár ellenében, az a forintra is kedvezően hat. Szombaton tíz óra magasságában 374 forintot és 44 fillért ért egy euró.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések