A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Álhír volt a vendégmunkások erőszakos megnyilvánulása Hajdúszoboszlón


A rendőrség és a város polgármestere is megszólalt az ügyben - írja a haon.hu.  

Valótlan hírek kezdtek terjedni a közösségi médiában hajdúszoboszlói vendégmunkásokkal kapcsolatban. A világhálón egy rosszindulatú vagy meggondolatlan megosztás akár bűncselekményt is megvalósíthat – tette közzé a police.hu pénteken.

Mint írják, a rendőrség a közösségi médiából szerzett tudomást arról, hogy Hajdúszoboszlón állítólag vendégmunkások bántalmaztak egy párt a napokban. A hír azonban a kapitányság szerint valótlan:

A rendőrök adatgyűjtést végeztek, ami alapján semmilyen bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel. Külföldi vendégmunkásokkal összefüggésben a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra az elmúlt időszakban nem érkezett bejelentés, rendőri intézkedésre sem került sor – írják.

Az esetettel kapcsolatban Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere is közzétett egy bejegyzést Faceook-oldalán.

Minden valóságot nélkülöz az a hazugságáradat, mely az utóbbi napban országosan szétterjedt a közösségi felületeken. Senkit sem bántalmaztak és nem erőszakoltak meg az itt lévő vendégmunkások. Akik ezt osztják, azok súlyosan vétenek Hajdúszoboszló jó híre ellen

 – írja a városvezető.

Hozzátette, többször egyeztettek a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság vezetőjével a helyi közrend és közbiztonság helyzetéről, illetve a polgármester kérte az ellenőrzések fokozását, valamint a közterület felügyelet és a polgárőrség bevonásával tovább kívánják erősíteni a közterületek és szórakozóhelyek éjszakai ellenőrzését.

Czeglédi Gyula arra kéri Hajdúszoboszló lakosságát, bízzanak a város képviselő-testületében és polgármesterében. Hangsúlyozta, minden lehetséges eszközzel akadályozni fogják külföldi vendégmunkások betelepítését a fürdővárosba.

– Kérem Önöket, hogy higgadt, megfontolt hozzáállásukkal segítsék a városvezetés munkáját, ne üljenek fel rémhír terjesztőknek, hogy közös célunkat, Hajdúszoboszló turizmusának megmentését és az Önök szubjektív biztonságérzetét biztosítani tudjuk 

– írta Ceglédi Gyula.

Hasonlóképpen a rendőrség is igyekszik felhívni az internetet használók figyelmét arra, hogy az általuk látogatott közösségi oldalakon és egyéb nyilvános fórumokon ne terjesszenek és osszanak meg felelőtlenül bármilyen híresztelést, mert ezzel adott esetben indokolatlan félelmet és pánikhangulatot kelthetnek.

Mindenkinek egyéni felelőssége, hogy mit oszt meg a közösségi médiában, milyen tartalmakat küld tovább. A világhálón egy rosszindulatú vagy meggondolatlan megosztás akár bűncselekményt is megvalósíthat

 – írják.

A rendőrség hozzáfűzi, a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a szükséges erőkkel és eszközökkel biztosítja a város közrendjét. Arra kérik a lakosságot, ha bármilyen gyanús körülményt tapasztalnak, azt soron kívül jelezzék a 112-es segélyhívószámon vagy bármelyik rendőrnél, rendőri szervnél személyesen.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések