A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kós Hubert világbajnok a 200 méteres hátúszásban


Megvan az fukuokai úszó-világbajnokság első magyar érme: Kós Hubert klsszis versenyzéssel nyerte meg a 200 méteres hátúszást! 

Mindkét magyar hátúszó, Kós Hubert és Kovács Benedek is előkelő helyen állt a világranglistán, és a fukuokai úszó-világbajnokság elődöntőjében az előzetes várakozásoknak megfelelően úsztak. Kovács a második, Kós a harmadik helyen jutott a pénteki fináléba, mindössze egy tized volt a különbség köztük.

A legjobb időt a svájci Mityukov érte el, de mégsem tőle várhattuk a kiemelkedő teljesítmény, hanem az amerikai Ryan Murphy-től, aki százon, ha hajszállal is, de megverte a címvédő és világcsúcstartó olasz Ceccont.

A 25 éves érdi Kovács már tavaly is ott volt a vb-döntőben, akkor nyolcadik lett. A tavalyi Eb-n második helyen csapott a célba. A 20 éves Kós januártól készül Amerikában, az arizonai egyetemen Bob Bowman lett az edzője, aki a francia Leon Marchand-nal kivételes eredményeket ért el már tavaly is, idén pedig pláne. Kós tavaly még elsősorban 200 vegyesen versenyzett, amióta Amerikába érkezett, utána állt rá erre a távra, és került folyamatosan egyre jobb formába. Százon egyéni csúcsot javított az előfutamban, a döntőben pedig hatodik helyen csapott a célba.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések