A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó telefonon tárgyalt az orosz miniszterelnök-helyettessel


Szijjártó Péter telefonon egyeztetett csütörtökön Alekszander Novak orosz miniszterelnök-helyettessel, aki az energetikai ügyekért felelős. 

A külgazdasági és külügyminiszter erről azt írta, hogy miközben Európa az elmúlt másfél évben folyamatosan súlyos energiaválsággal szembesül, „a szankciók miatt az árak az egekbe szöktek, a megszokott szállítási útvonalak megszűntek”, addig Magyarország energiaellátása mindvégig stabil maradt. Szijjártó közölte, az orosz kormányfő helyettesével megállapították:

minden szempontból biztosítottak a feltételek ahhoz, hogy hazánk földgáz- és kőolajellátása zavartalanul folytatódjon, így nyugodtak lehetünk a téli felkészülés tekintetében is.

Mint írta, Novak biztosította, hogy az orosz szállítók elkötelezettek a korábban megkötött hosszú távú szerződések teljesítése iránt. Mindamellett jó hírnek nevezte azt is, hogy a SOCAR azeri energiavállalat megkezdte az első 50 millió köbméter gáz betárolását a magyar tárolókba.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések