A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Stefano Bottoni olasz történész szerint Magyarországon "zsarnoki" rendszer van


Szerinte elképzelhetetlen, hogy belátható időn belül nyugati típusú demokrácia legyen Magyarországon. „Ahogy a NER kezeli a hatalmat és a társadalmat, ahogy elfoglalja az életteret, az zsarnoki" – fogalmazott Stefano Bottoni. 


A Fidesz mára egy átnevelőtábor lett – állítja Stefano Bottoni, az apai ágon olasz, anyai ágon magyar történész a HVG-nek adott interjújában, amiből a Mandiner közölt szaftos részleteket.

Bottoni szerint Orbán egy regionális influenszer, aki a budai terepjárósoknak elad egy Fideszt, a berettyóújfalui kétkezi munkásnak elad egy másik Fideszt. Zsarnoki, predátor állam a Fideszé – mondta a portálnak adott interjúban. A történésznek nem mellesleg most jelent meg egy könyve Olaszországban, „Orbán. Egy despota Európában" címmel.

Az olasz történész azt mondta, hogy Orbán Viktor szerinte már most történelmi személyiség. Meglátása szerint nem kell túl nagy jövőbelátó képesség ahhoz, hogy belássuk, a jövő történelemkönyvében sokat fognak írni róla. Szerinte valamiféle rendszeralapítóként emlékeznek róla. „Ami Magyarországban történt az elmúlt 10-15 évben, az nem normális ügymenet abból a szempontból, hogy itt nemzetközi mércével is rendkívüli dolgok mentek végbe" – fogalmazott.

A történész úgy látja, hogy nem pusztán a magyar politikai elittel, hanem a társadalommal szemben is elfogyott az Európai Unió türelme és egyre elképzelhetetlenebbnek tartja, hogy belátható időn belül nyugati típusú demokrácia legyen hazánkban.

Bottoni szerint a korrupció, áthatja a teljes magyarországi közjogi rendszert, a közoktatást, a felsőoktatást, a javak elosztását és a médiafogyasztást is. A történész szerint ahogy a NER kezeli a hatalmat és a társadalmat, ahogy elfoglalja az életteret, az zsarnoki.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések