A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bejelentették: Pénteken a Kossuth téren fognak lázadni a kommunista tanárok és a diákok

P

énteken 17 órától a Kossuth térre szervez tüntetést az Egységes Diákfront és a Tanítanék Mozgalom, miután kiderült, hogy várhatóan aznap tárgyalja majd a parlament a státusztörvényt. 

Mint korábban írtuk, Semjén Zsolt levélben kérte Kövér Lászlót, hogy hívjon össze péntekre rendkívüli ülést többek között a pedagógusokat érintő javaslatról, mert az indítványokkal összefüggő szavazásoknak az őszi ülésszakra történő halasztása fontos jogalkotói célkitűzések késedelmes megvalósítását eredményezné.

"A Kordonkormány benyújtotta bosszútörvényét az országgyűlésben. Álegyeztetéseken játsszák a demokráciát, de semmi lényegi változtatás nem történt!"- írják a vergődés szervezői.

"Már annyi mindent elvettek, és most még a személyi szabadságot is fenyegetik. Kiszolgáltatott helyzetet teremtenének a pedagógusoknak, átvezényelnék, a gyerekektől szándékosan elszakítanák szeretett tanáraikat." Mint írják, ha az Országgyűlés megszavazza a javaslatot, amely többek között a tanárok áthelyezését és megfigyelését is lehetővé tenné, akkor több mint 5 000 pedagógus mondana fel. Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke múlt korábban azt nyilakozta, szerinte akár tízezrével is elhagyhatják a pályát pedagógusok, ha a törvény életbe lép. "Ez nem családvédelem, nem is hiba, hanem bűn" - írják a tüntetés szervezői.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések