A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyöngyösi Brüsszelben vonyított: ne csak katonailag, hanem lelkileg se hagyja magára az ukránokat az Európai Unió


Az Európai Parlament plenáris ülésén a múlt heti, Nova Kahovka-i gát elpusztítása, Ukrajna újjáépítése, illetve jövőbeli euroatlanti integrációja kapcsán vitáztak.


Az eseményt klasszikus értelemben vett vitának kicsit túlzó lehet nevezni, hiszen a különböző képviselőcsoportok tagjai az Európai Tanáccsal és az Európai Bizottsággal egyetértésben kijelentették:

Ukrajnát továbbra is támogatni kell.

A felszólalások legtöbbje vagy több támogatást kért Ukrajnának, vagy pedig az Európai Bizottságtól kért hatékonyabb és gyorsabb fellépést, emellett Ukrajna mihamarabbi NATO- és EU-csatlakozását sürgették.

A vitán egyedüli magyar EP-képviselőként felszólaló jobbikos Gyöngyösi Márton például arról beszélt, hogy ne csak katonailag, hanem lelkileg se hagyja magára az ukránokat az Európai Unió, mivel szerinte nemcsak az elpusztított infrastruktúrát, hanem a szétrombolt életeket és lelkeket is újjá kell majd építeni.

Az EU-nak pedig segítenie kell az ukránokat, hogy a háború okozta traumákat fel tudják dolgozni, hogy „utána egy demokratikus, európai társadalmat tudjanak építeni".

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések