Hirdessen itt

Népszavazást szorgalmaznak Lengyelországban a migránskvóta miatt


Érdemes lenne népszavazást tartani a kötelező migránskvótáról − írta a wPolityce lengyel hírportálon megjelent véleménycikkében Jacek Karnowski. Az oldal főszerkesztője szerint ez azért is lenne fontos, mivel a döntés következményeit több generáció fogja viselni, valamint ez fogja meghatározni, hogyan fog kinézni Lengyelország tíz, húsz vagy akár ötven év múlva. 


Karnowski is hangsúlyozza: nem csak kétezer bevándorlóról szól a kötelező kvóta, hanem arról, hogy innentől kezdve megnyílik egy csatorna, amelyen keresztül a jövőben akár kétszázezer, sőt akár kétmillió illegális bevándorlót is Lengyelországba telepíthetnek.

A publicista szerint a népszavazásra akár az idei parlamenti választások alkalmával is sor kerülhetne.

Az uniós belügyminiszterek még múlt héten csütörtökön szavazták meg az új migrációs paktumot, melynek értelmében a tagállamoknak bizonyos számú menedékkérőt kellene befogadniuk, ellenkező esetben büntetés megfizetésére kötelezné őket Brüsszel. A büntetés mértéke migránsonként 20 ezer euróra (mintegy 8 millió forintra) rúg. A csomagról az Európai Parlamentben, valamint az uniós vezetőket tömörítő tanácsban is szavazni fognak majd.

Brüsszel visszaél a hatalmával. Át akarják telepíteni Magyarországra erővel a migránsokat. Ez elfogadhatatlan! Erőszakkal akarnak bevándorlóországot csinálni Magyarországból

− fogalmazott ezzel kapcsolatban Orbán Viktor kormányfő.

A kötelező migránskvóta elképesztő ellenállást váltott ki az európai jobboldalból.

A kényszerbetelepítési paktum az unió erkölcsi csődjét és szociális modelljének katasztrófáját tárja fel. Azt is megmutatja, hogy Németország az embereket árucikként, munkaerőként kezeli, a paktumot pedig eszközként használja saját munkaerőpiacának szabályozására – írja véleménycikkében Dariusz Matuszak neves lengyel publicista.

Nyugat-Európa a munkaerőhiányát már évek óta a Közel-Keletről és Afrikából irányuló bevándorlás ösztönzésével és nem a hatékony családpolitikával akarja megoldani. Ismételten és hangosan ki kell mondanunk, elutasítjuk a kötelező kvótákat! Elutasítjuk az Európába irányuló bevándorlások ösztönzését. Mi nem kívánunk ennek a részeseivé válni, mi ezt nagy hibának tartjuk

− húzta alá sajtónyilatkozatában a szlovákiai Magyar Közösség Pártja (MKP).

A jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) biztonsági kérdésekben illetékes szóvivője, Hannes Amesbauer azt mondta az osztrák belügyminiszterről, Gerhard Karnerről, hogy „hátba szúrta az osztrákokat", miután nem mondott nemet a migránskvótára. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések