A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hadházy Ákos nyilvánosságra hozta az ellene intézkedő rendőr nevét


A képviselő állítása szerint H. Z. „fennhangon és szemtelenül óbégatott, hogy ne rugdossam”. 

Hadházy Ákos ismételten egy Facebook-poszttal jelentkezett. A posztjában az országgyűlési képviselő megosztotta annak a törzszászlósnak a nevét, aki a szerdai napon intézkedett ellene. „Zoltán tegnap sunyi módon odalépett hozzám, mikor megpróbáltuk megakadályozni a Várszínházat és annak urát védő kordon visszaépítését, és szándékosan, erővel elsodorta az előttem álló kőre kitámasztott lábamat. Ezután többször a már a földön támaszkodó lábamat is. Tette ezt úgy, hogy közben fennhangon és szemtelenül óbégatott, hogy ne rugdossam. Miután újra és újra támaszt találtam, ő újra és elsodorta a lábamat és hivatalos személy elleni erőszakra panaszkodott” – írta.

Megjegyezte az ellenzéki politikus, hogy 

Zoltán tökéletes és első látásra is ijesztő példája a buta rendőrökről szóló sztereotípiáknak, akik úgy gondolják, hogy nekik mindent szabad”.

Állítása szerint „Zoltán nem tehette volna ezt meg tegnap, ha nincs tisztában azzal, hogy a hatalom most megengedi ezt neki, sőt, valószínűleg meg is simogatják majd a kopasz buksiját érte. Pár éve a rendőrség az MTVA-nál még nem mert ilyet tenni, akkor az MTVA biztonsági őreivel végeztették el a piszkos munkát, ők csak nem avatkoztak be. De Zoltán aljasságának fontos üzenete, hogy ahogyan a hatalom egyre nagyobb bajban van, úgy lesz egyre gátlástalanabb.”

Miután a rendőrök elkezdték visszaépíteni a kordont a Karmelita kolostornál, Hadházy Ákos váratlanul nekivetette magát az egyiknek. „Ne nyúljon hozzám, mentelmi jogom van” – mondta Hadházy. Dulakodás alakult ki, az ellenzéki politikus a földre került, vagy ekkor sérült meg az arca, vagy akkor, amikor nekiugrott az építési kordonnak.

A mentelmi jogra való hivatkozás egyébként jelen esetben Hadházy részéről teljesen irreleváns, ugyanis tettenérés esetén a mentelmi jog sem véd senkit a rendőri eljárással, intézkedéssel szemben. Ez azt jelenti, hogy tettenérés esetén akár egy mentelmi joggal rendelkező parlamenti képviselőt is őrizetbe lehet venni, le lehet tartóztatni.- jegyezte meg a mandiner.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések