A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közösen elemezte a Harvard és a Pentagon az ufók mozgását


Az azonosítatlan légi jelenségek (UAP) – közismert nevükön az ufók – mozgásának fizikai elemzésével foglalkozik Sean Kirkpatrick, a Pentagon különböző anomáliákkal foglalkozó irodájának igazgatója és Avi Loeb, a Harvard Egyetem asztrofizikusának közös tanulmánya. Meglepő eredményre jutottak.


A két szakértő megállapította, hogy az általuk vizsgált UAP-ok rendre megszegik a fizika törvényeit. Kirkpatrick és Loeb szerint abban sem lehetünk biztosak, mit látunk a felvételeken, azok ugyanis túl távoliak, gyenge a minőségük, és olyan eszközökkel készültek, amelyek nem megfelelőek. Mint rámutattak, a pontatlan távolságmérésekből eredően az ufók sebességét sem lehet megbecsülni.

Más szóval, ezek a jelenségek könnyen lehetnek a szenzorok által kiváltott optikai csalódások. A tanulmányt idéző Popular Mechanics cikkében megjegyzik, a kutatás eredménye azért is figyelemre méltó, mivel Loebet inkább ufóhívőként szokák jellemezni a kollégái, mióta 2017-ben a Naprendszerbe belépő, szivar alakú 'Oumuamua névre keresztelt objektumról azt állította, mesterségesen alkották.

2021-ben aztán elindította a Galileo Projektet a Harvard Egyetemen, amely szigorú tudományos megközelítést kíván kidolgozni az UAP-ok tanulmányozására. „Egymillió elmosódott kép semmit sem ér, szemben egyetlen nagy felbontású videóval” – mondta akkor Loeb, aki egy speciális obszervatóriumot tervezett, amely képes elemezni az eget infravörös, optikai és rádiós sávokban. Az efféle megfigyelőközpontokat az Egyesült Államokban – és végül szerte a világban – el kellene helyezni ahhoz, hogy végre megbízható, tudományos elemzésre alkalmas adatokat lehessen gyűjteni az UAP-okról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések