Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

 Pofonegyszerű gesztenyés kevert süti: villámgyorsan elfogy a tányérról


Ha van a mélyhűtődben gesztenyemassza, villámgyorsan elkészítheted ezt a mennyei gesztenyés kevert sütit.


A gesztenyés kevert sütinél egyszerűbb és finomabb édesség talán nincs is a világon. Ha szeretsz sütni-főzni, mindig érdemes egy-két csomag gesztenyemasszát tartanod a mélyhűtőben, így bármikor, amikor kedved támad egy gyors édességre, felhasználhatod. Ehhez a sütihez egy nagyjából 2,5 decis bögrét használj az adagok kimérésére.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg gesztenyemassza
👉 2 bögre liszt
👉 2 tojás
👉 1 bögre cukor
👉 1 bögre natúr joghurt
👉 1 evőkanál rum vagy 1 teáskanál rumaroma
👉 1 marék dióbél
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 0.5 bögre olaj
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A gesztenyemasszát elkészítés előtt olvaszd ki. A dióbelet éles késsel vágd durvára. Egy tálban keverd habosra a kétféle cukrot a tojásokkal, majd öntsd hozzá a joghurtot, az olajat és a rumot is. Egy másik tálba szitáld bele a lisztet, vegyítsd el a sütőporral, és add a tojásos keverékhez. A kiolvadt gesztenyemasszát villával törd össze, keverd a tésztához, végül add hozzá a dióbelet is. Egyengesd egy az egészet egy kivajazott-kilisztezett tepsibe, és süsd nagyjából fél órát, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.

Kakaós piskótatekercs gesztenyés krémmel töltve: a töltelék a mascarponétól selymes
Így süsd meg a sütőtököt, hogy a legfinomabb legyen: alig van vele munka
Mennyei gesztenyegolyók sütés nélkül: a narancshéjtól lesz illatos
Tejszínes-gombás tészta darált hússal egybesütve: felül megpirul, belül krémes
Vegán kókuszkocka tej és tojás nélkül: növényi tejjel is nagyon finom

Darált hússal rakott brokkoli tejszínesen: kiadós, és tele van vitaminnal

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések