Ha van a mélyhűtődben gesztenyemassza, villámgyorsan elkészítheted ezt a mennyei gesztenyés kevert sütit.
A gesztenyés kevert sütinél egyszerűbb és finomabb édesség talán nincs is a világon. Ha szeretsz sütni-főzni, mindig érdemes egy-két csomag gesztenyemasszát tartanod a mélyhűtőben, így bármikor, amikor kedved támad egy gyors édességre, felhasználhatod. Ehhez a sütihez egy nagyjából 2,5 decis bögrét használj az adagok kimérésére.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg gesztenyemassza
👉 2 bögre liszt
👉 2 tojás
👉 1 bögre cukor
👉 1 bögre natúr joghurt
👉 1 evőkanál rum vagy 1 teáskanál rumaroma
👉 1 marék dióbél
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 0.5 bögre olaj
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A gesztenyemasszát elkészítés előtt olvaszd ki. A dióbelet éles késsel vágd durvára. Egy tálban keverd habosra a kétféle cukrot a tojásokkal, majd öntsd hozzá a joghurtot, az olajat és a rumot is. Egy másik tálba szitáld bele a lisztet, vegyítsd el a sütőporral, és add a tojásos keverékhez. A kiolvadt gesztenyemasszát villával törd össze, keverd a tésztához, végül add hozzá a dióbelet is. Egyengesd egy az egészet egy kivajazott-kilisztezett tepsibe, és süsd nagyjából fél órát, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
0 Megjegyzések