Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

 Illatos sült alma mézzel és fahéjjal sütve: mazsola kerül a belsejébe


A dióval és mazsolával töltött illatos sült alma hamisítatlan őszi-téli édesség.


Ne mindig lisztes sütit süss! A dióval és mazsolával töltött sült alma különleges és ellenállhatatlan. Mézzel lecsorgatva, fahéjjal ízesítve már sütés közben elvarázsol az illatával.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 nagy alma
👉 4 evőkanál dió
👉 4 evőkanál méz
👉 4 evőkanál rum
👉 2 evőkanál mazsola
👉 1 teáskanál fahéj
👉 vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A mazsolát áztasd rumba, amíg előkészíted a többi hozzávalót. Az almákat mosd meg, a tetejüket vágd le, és a belsejüket karalábévájóval szedd ki. A diót éles késsel vágd durvára, és száraz serpenyőben pirítsd meg néhány perc alatt. Egy kisebb tálban keverd össze a beáztatott, lecsepegtetett mazsolát a pirított dióval, a mézzel és a fahéjjal, egy egyenlően oszd el őket az almák belsejében. Sorakoztasd fel őket egy vajjal kikent tepsiben, és told 180 fokos sütőbe húsz percre, amíg az alma puhára sül.

Ezzel a módszerrel lesz tényleg ropogós a sült krumpli: minden húsétel mellé tökéletes
Kakaós piskótatekercs gesztenyés krémmel töltve: a töltelék a mascarponétól selymes
Így süsd meg a sütőtököt, hogy a legfinomabb legyen: alig van vele munka
Mennyei gesztenyegolyók sütés nélkül: a narancshéjtól lesz illatos
Tejszínes-gombás tészta darált hússal egybesütve: felül megpirul, belül krémes

Darált hússal rakott brokkoli tejszínesen: kiadós, és tele van vitaminnal

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések