A dióval és mazsolával töltött illatos sült alma hamisítatlan őszi-téli édesség.
Ne mindig lisztes sütit süss! A dióval és mazsolával töltött sült alma különleges és ellenállhatatlan. Mézzel lecsorgatva, fahéjjal ízesítve már sütés közben elvarázsol az illatával.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 nagy alma
👉 4 evőkanál dió
👉 4 evőkanál méz
👉 4 evőkanál rum
👉 2 evőkanál mazsola
👉 1 teáskanál fahéj
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A mazsolát áztasd rumba, amíg előkészíted a többi hozzávalót. Az almákat mosd meg, a tetejüket vágd le, és a belsejüket karalábévájóval szedd ki. A diót éles késsel vágd durvára, és száraz serpenyőben pirítsd meg néhány perc alatt. Egy kisebb tálban keverd össze a beáztatott, lecsepegtetett mazsolát a pirított dióval, a mézzel és a fahéjjal, egy egyenlően oszd el őket az almák belsejében. Sorakoztasd fel őket egy vajjal kikent tepsiben, és told 180 fokos sütőbe húsz percre, amíg az alma puhára sül.
0 Megjegyzések