A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűtés és áram nélkül maradhat a télre Ukrajna egy része


Az ukrán fővárosban súlyos áramkimaradások vannak az infrastruktúrát ért támadások miatt.  

Vitalij Klicsko ukrán főpolgármester tájékoztatása szerint ezer melegedőállomást telepítenek Kijevben a télre, ugyanis súlyos gondot okoz az áramellátás és az ivóvíz biztosítása. Klicsko szerdán elmondta, a döntés mögött az ukrán főváros energetikai infrastruktúráját ért rakétatámadások miatt kényszerültek erre – írja a Guardian

A politikus szerint a főváros jelentős része van jelenleg áram és víz nélkül, miután az elmúlt hetekben az orosz hatóságok az energetikai létesítmények csaknem felét lebombázták.

A városvezető szerint a melegedőkben generátorokkal biztosítják az áramot és vízkészletekkel is készülnek. A főpolgármester nyilatkozatával egy időben Kijev megye kormányzója közösségi oldalán tette közzé, hogy a régióban több mint 15 ezer otthonban nincs áram.

Olekszij Kuleba szerint további támadások esetén az sem kizárt, hogy az egész megyében elmegy az áram, ezért fontosnak nevezte az ukrán légvédelem hatékonyabb fellépését. 

Vannak olyan városok, melyek hetekre is áram nélkül maradhatnak”

– mondta egy interjúban Kuleba, aki szerint az áramszünetek okán megszűnhet a fűtés is, mivel sok helyen az az áramhoz van kötve. 

A kormányzó szerint a megyében 750 melegedőt építenek, ahova vízért és élelemért is lehet fordulni, valamint a következő két hétben 425 atombunkert is létrehoznak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések