A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

The Telegraph: Magyarország kettős mércét alkalmaz az ukrajnai és a közel-keleti menekültekkel kapcsolatban


A lap szerint Orbán Balázs, „nagy rajongója a ruandai mintának”, miszerint a britek a Csatorna-menti migránsokat Ruandába toloncolják.

Putyin illegális inváziója óta 963 812 menekült érkezett Magyarországra az ukrán és román határról. A budapesti központ a nap 24 órájában nyitva tart, orvosi segítség és állatorvos áll a kutyák és macskák rendelkezésére is. A magyarok elárasztották a központot játék- és ruhaadományokkal – olvasható a The Telegraph cikkében.

Az EU továbbra is elutasítja a magyar követeléseket

A portálon úgy folytatják: a meleg fogadtatás azonban nem terjed ki az ország Szerbiával közös déli határára érkező menekültekre.

Idén Magyarország 229 ezer migránst tartóztatott fel és küldött vissza, míg 2021-ben 122 ezret, például Afganisztánból és Szíriából.

A lap szerint az EU továbbra is elutasítja a magyar követeléseket, hogy Brüsszeltől pénzt kérjen az 1,25 milliárd fontos kerítésre, amely az Európai Bíróságon indított perig tranzitzónákkal is „büszkélkedhetett”, ahol a menedékkérők tartózkodtak, amíg a kérelmük elbírálása megtörtént.

Magyarország a ruandai politikát szeretné lemásolni

Azt írják: Orbán Viktor a 2015-ös migránsválság idején rendszeresen összeütközésbe került Brüsszellel, és

nem volt hajlandó végrehajtani az EU által előírt migráns-telepítési kvótákat.

Magyarország most megváltoztatta a törvényt, hogy a menedékkérelmeket ne az ország határainál, hanem a magyar nagykövetségeken kelljen benyújtani.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, nagy rajongója Nagy-Britannia tervének, miszerint a Csatorna-menti migránsokat Ruandába toloncolják. A lap szerint Orbán reméli, hogy a migránsellenes uniós kormányokból – köztük Ausztriából és Olaszországból – koalíciót tudnak létrehozni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések