A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Irán 48 órán belül megtámadhatja Szaúd-Arábiát – állítja a szaúdi hírszerzés


A térségben egyelőre egyetlen amerikai nagykövetség vagy konzulátus sem adott ki riasztást. 

Szaúd-Arábia olyan értesüléseket osztott meg amerikai tisztviselőkkel, amelyek arra utalnak, hogy Irán közelgő támadásra készülhet a királyság ellen – közölte három amerikai tisztviselő kedden.

Az AP News azt írja: a Szaúd-Arábia elleni esetleges támadással kapcsolatos fokozott aggodalmak akkor merültek fel, amikor a Biden-kormány szankciókat vetett ki Iránra és iráni magas rangú tisztviselőkre, amiért  tüntetéseket vertek le, és amiért több száz drónt adtak Oroszországnak.

Aggódunk a fenyegetettség miatt, katonai és hírszerzési csatornákon keresztül folyamatos kapcsolatban maradunk a szaúdiakkal”

– áll a Nemzetbiztonsági Tanács közleményében. „Nem fogunk habozni, hogy fellépjünk érdekeink és partnereink védelmében a régióban” – írják.

48 órán belül támadhatnak

Szaúd-Arábia nem reagált azonnal a kommentárra vonatkozó megkeresésekre. Irán ENSZ-képviselete sem válaszolt. Az egyik tisztviselő, aki megerősítette a hírszerzési megosztást,

hamarosan vagy 48 órán belül” elkövetett támadás hiteles fenyegetésének minősítette.

A térségben egyetlen amerikai nagykövetség vagy konzulátus sem adott ki riasztást vagy útmutatást a hírszerzési információk alapján a Szaúd-Arábiában vagy a Közel-Kelet más részén élő amerikaiaknak. A tisztviselők nem voltak felhatalmazva arra, hogy nyilvánosan nyilatkozzanak, és névtelenségük megőrzése mellett nyilatkoztak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések