A magyar gazdaság teljesítményét már az Európai Bizottság is elismeri – nyilatkozta a Hír Tv-nek Brüsszelben a magyar pénzügyminiszter.


Rendkívül veszélyesnek tartja a globális különadót Varga Mihály, aki erről uniós gazdasági- és pénzügyminiszterek tnácsülését követően a Hír Tv munkatársának beszélt  Brüsszelben. Varga Mihály szerint a legfejlettebb országok részvételével szervezett G20 csúcstalálkozón tárgyalt globális minimumadó ötlete, amelyet egyes uniós pénzügyminiszterek is támogatnak, különösen a közép-kelet európai országok adórendszerére nézve lehet veszélyes.

A pénzügyminiszter elmondta azt is, hogy a magyar gazdaság pályára állt, és ezt már az Európai Bizottság (EB) is elismeri. Az EB ugyanis épp – a nemzetközi intézmények várakozásaival összhangban – 6,5 százalékra javította a 2021-ben mért magyar GDP-re vonatkozó előrejelzését. Szerinte az uniós átlagnál jobb gazdasági eredményünk lehetővé teszi a nyugdíjak korrigálását és a nyugdíjprémium kifizetését.

Varga Mihály elmondta azt is, hogy a gazdasági helyreállításra vonatkozó magyar terv kiértékelése folyamatban van, megválaszolták az Európai Bizottság által  feltett kérdéseket, ezért a labda most az unió térfelén pattog.DOSSZIÉ:

📂 A francia gyerekek már olvashatnak férfi prostituáltakról, nőként érző kisfiúról és leszbikus békakirálylányokról

📂 Brüsszel szerint a Benes-dekrétumok alkalmazása nem ütközik az uniós jogba

📂 Teljesen felújítják a visegrádi várat 2035-ig 

📂 Dobrevnek szólt a cirkuszi induló Békéscsabán - Videó

📂  Lekapcsolták a közösségi médiát Kubában

📂 Hont Bandi megfejelte virtuálisan Zacher Gábort: fogd be végre a pofádat!