A kiadós ételt főtt tésztával tálalom, és mindig nagy sikert aratok vele. A jó öreg kukta még mindig csodákra képes, a hús fantasztikusan megpirul. Zöldségnek fehérrépát, bébirépát és borsót választottam. A recepthez a maradék húslevest, alaplét is fel tudjuk használni, a siker pedig egyszerűen garantált.
Hozzávalók
kb. 800 gszeletelt sertéscomb
2 dbközepes fej vöröshagyma apróra vágva
2 ev. kanálparadicsompüré
200 gfagyasztott bébirépa
100 gfagyasztott borsó
1 dbfehérrépa kockázva
2 dbnagyobb csemegeuborka
kb. 750 mlalaplé
½ dbcitrom leve
200 mltej
100 mlhabtejszín
víz
búzafinomliszt
só
őrölt pirospaprika
olaj
Elkészítés
A húst kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
A hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk (serpenyőben, egy kevés olajon), majd egy kukta aljára tesszük. A serpenyőben, amiben a hússzeleteket megsütöttük, megpirítjuk a hagymát, egy kevés vízzel felöntjük, majd ezzel locsoljuk meg a hússzeleteket. Hozzáadjuk a paradicsompürét, ízlés szerint sózzuk, felöntjük az alaplével (a hússzeletek legyenek teljesen ellepve), lefedjük és 40 percig pároljuk.
A húst kivesszük a kuktából, a főzőlébe beletesszük a kockára vágott fehérrépát és kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a répát, a borsót, az apróra vágott uborkát, a citrom levét, egy kevés vízzel elkevert lisztet, majd további 10 percig főzzük.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, tejjel és tejszínnel felöntjük, alaposan elkeverjük, majd visszatesszük a hússzeleteket. Egyet forralunk rajta és tálaljuk.
Tésztával tálaljuk.
0 Megjegyzések