A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Provokál az RTL: Leszbikus csókjelenet a Barátok köztben


Hétfőn az RTL Klub-on 12-es karikával került adásba egy olyan Barátok közt-epizód, amelyben két női szereplő (a tévésorozat Szekeres Dorka nevű szereplője, valamint a külföldről direkt az ő kedvéért hazatérő barátnője, Hédi) csókolózott.


Az Országgyűlés által nemrégiben elfogadott 2021. évi LXXIX-es törvény (ami a köznyelvbe mint „pedofiltörvény” került be) azonban kimondja: „tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg”.

Az RTL Klub szerint Dorka és Hédi csókját még márciusban forgatta le a sorozat stábja – akkor azonban még szó sem volt a fenti jogszabályról. Amely alapján akár 18-as karikát kaphatnak az olyan filmek vagy tévésorozatok, amelyekben homoszexuális szereplők is vannak, „tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott” kategóriába, és ezzel a késő esti műsorsávba fognak átkerülni. A csókot mutató részt az RTL Moston is meg lehet tekinteni teljes terjedelmében.



A 2021. évi LXXIX-es törvény miatt kellett egyébként az RTL Klubnak ugyanebből a jogszabályból vett, fekete alapon fehér betűkkel szedett idézettel kitakarnia azt a budapesti (főként a 4-6-os villamos vonalán kirakott) Barátok közt-plakátot, amely az 1998 óta futó, és 23 év után most szombaton véget érő napi szappanopera legemlékezetesebb jeleneteit elevenítette fel. Többek között azt is, amikor Józan László karaktere, Nagy Tóbiás, valamint a sorozatbéli párja, Asztalos Kristóf (akit Hajnal János alakított) egy esküvői jelenetben ha nem is összeházasodtak.

DOSSZIÉ:

📂 Varga Mihály szerint veszélyes ötlet a globális különadó

📂 A francia gyerekek már olvashatnak férfi prostituáltakról, nőként érző kisfiúról és leszbikus békakirálylányokról

📂 Brüsszel szerint a Benes-dekrétumok alkalmazása nem ütközik az uniós jogba

📂 Teljesen felújítják a visegrádi várat 2035-ig 

📂 Dobrevnek szólt a cirkuszi induló Békéscsabán - Videó

📂  Lekapcsolták a közösségi médiát Kubában

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések