Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes borsós, répás rizottó, ahogy az olaszok készítik


A változatosan elkészíthető, mindenféle földi jóval gazdagított rizottó nem száraz, nem ragad le, és nem ázik szét.


Az olaszok fantasztikus rizottókat készítenek, és általában előételként fogyasztják. A sikerük egyik titka a megfelelő rizs kiválasztása. Fontos, hogy rövid szemű és magas keményítőtartalmú legyen, az Arborio és Carnaloni pont ilyen. Főzés közben a kevergetés is lényeges, hogy a rizs ne ragadjon le. A rizottóból semmiképpen ne hagyd ki a bort, hisz különleges ízt ad neki, az alkohol pedig főzés során elpárolog.

Hozzávalók:

👉 40 dkg rizs
👉 15 dkg zöldborsó
👉 6 dkg vaj
👉 5 dl húsleves vagy alaplé
👉 1 dl fehérbor
👉 0.5 csokor petrezselyemzöld
👉 1 szál sárgarépa
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 db póréhagyma
👉 só
👉 bors
👉 parmezán a tálaláshoz

Elkészítés:

A vaj felét és az olívaolajat hevítsd fel, dobd rá a felaprított hagymát, majd kis lángon dinszteld meg. Tedd hozzá a kis darabokra vágott sárgarépát, és ízlés szerint sózd, borsozd. Add hozzá a rizst, kevergetve pirítsd egy-két percig, amíg a szemek széle átlátszóvá nem válik, majd öntsd fel a borral.

Hagyd elfőni, és részletekben öntsd hozzá a levest, a vége felé tedd hozzá a borsót. Gyakran kevergetve főzd. Akkor jó, ha a rizs puha, és a folyadékot is magába szívja. Tálalás előtt rakd rá a maradék vajat, szórd meg aprított petrezselyemmel, sőt parmezánnal még izgalmasabbá teheted.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések