Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi spenótos-sajtos nokedli: biztosan nem lesz kemény a tészta


A sajtos-spenótos nokedli annak is ízleni fog, akinek ezek a vitamindús zöld levelek amúgy nem tartoznak a kedvencei közé.


Spenótból nem csak főzeléket lehet készíteni: nokedlitésztába keverve hamisítatlan tavaszi fogás. Az ízeket a tetejére szórt sajt és a rákanalazott tejföl teszi teljessé. A nokedlit nem kell túl sokáig főzni, ha feljön a víz tetejére, két-három perc múlva le is szűrheted.

Hozzávalók:

👉 40 dkg liszt
👉 30 dkg friss spenót
👉 2 db tojás
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 víz
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 késhegynyi bors
👉 só
👉 reszelt sajt és tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A spenótleveleket alaposan mosd meg. Rakd kevés forró olajra, sózd, borsozd, nyomj hozzá egy gerezd fokhagymát, és párold néhány percig, amíg összeesik. Ekkor turmixold le, és hagyd kihűlni.

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a lisztet, a pépesített spenótot, és folyamatosan kevergetve óvatosan adagolj hozzá vizet, amíg galuskaállagú, azaz sűrű tejbegrízre emlékeztető tésztát kapsz.

Egy nagy fazékban forralj sós vizet, ebbe szaggasd a tésztát galuskaszaggató segítségével. Ha feljönnek a nokedlik a víz tetejére, még két-három percig főzd, utána le is szűrheted. Tálaláskor minden adag tetejét szórd meg reszelt sajttal, és locsold meg tejföllel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések