Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sajtos-kolbászos sertésszelet a sütőből: az egyik legfinomabb rakottas


A sütőben sült sajtos-kolbászos sertésszelet olyan, mint egy különösen kiadós rakott krumpli, amit a húsimádók rögtön megszeretnek.


Ha szeretnél csavarni egy kicsit a megszokott rakott krumplin, adj hozzá fűszeres sertéskarajt, a tetejét pedig szórd meg gazdagon sajttal és tejföllel. Az így kapott egytálétel krémes, ínycsiklandó és laktató. A karajt felhasználás előtt klopfold egy kicsit ki, hogy fellazuljon, és könnyebben átsüljön. Az ilyenkor keletkező zajt azzal tompíthatod, ha összehajtogatott konyharuhát teszel a deszka alá. A kolbászt áztasd 10 percre hideg vízbe, így könnyebben lejön a héja.

Hozzávalók:

👉 1 kg krumpli
👉 1 szál kolbász
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 8 szelet sertéskaraj
👉 2.5 dl tejföl
👉 2 db vöröshagyma
👉 1 db tojás
👉 só
👉 bors
👉 olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfold ki, sózd, borsozd, és tedd félre. A krumplit hámozd meg, és szeleteld karikákra. A hagymákat pucold meg, és szeleted fel. A kolbász héját húzd le, és karikázd fel.

Egy nagy tepsi alját kend ki kevés olajjal. Szórd bele a krumpli felét, sózd, borsozd, fektess rá négy szelet húst, a kolbász és a hagyma felét, majd a rétegezést ismételd meg. Egy pohár tejfölt keverj össze egy tojással, kend be vele a rakottas tetejét, majd bőven szórd meg az egészet reszelt sajttal. Takard le a tepsit alufóliával, és másfél óra alatt süsd meg az ételt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések