Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Illatos, ízes medvehagyma-krémleves: krumplival még tartalmasabb


Itt a tavasz, ideje, hogy selymes, ízletes krémlevest főzz a friss, illatos medvehagymából!


A tavasz érkezésének egyik csalhatatlan jele, hogy egyre több helyen lehet kapni illatos medvehagymát. Ha kirándulni jártok, akár magatok is gyűjthettek egy csokornyi zöld levelet, de legyetek nagyon óvatosak, a medvehagyma ugyanis nagyon hasonlít a gyöngyvirág leveléhez, ami súlyosan mérgező. A medvehagymából készült krémes leves úgy az igazán laktató, ha krumplival sűríted.

Hozzávalók:

👉 1 csokor medvehagyma
👉 1 db nagy krumpli
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 dl főzőtejszín
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 db vöröshagyma
👉 0.5 liter alaplé
👉 1 mokkáskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és olívaolajon fonnyaszd meg. Add hozzá az áttört fokhagymagerezdeket, párold együtt még két percig, majd dobd rá a meghámozott, felkockázott krumplit, és öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és főzd a krumplit puhára.

Közben a medvehagymát aprítsd fel, a háromnegyedét add a már puha krumplihoz, és együtt főzd 10 percig. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. Szórd meg a tetejét a kimaradt medvehagymával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések