A fűszeres húsgombóc édes paradicsomszószban sütve, sajttal a tetején fenséges főfogás, amivel mindig mediterrán hangulatot teremthetsz a konyhádban.
A paradicsomos húsgombóc biztos, hogy az elsők között szerepel a menzakaják népszerűségi listáján. Ez azonban extra változat. Különlegessége, hogy a sütőben érnek össze a csodás mediterrán ízek. Bármilyen paprikát tehetsz hozzá, ha bírod, csípőset is. Kínáld stílusosan spagettivel.
Hozzávalók:
A gombócokhoz
👉 50 dkg darált marhahús vagy sertéshús
👉 2 szál újhagyma
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kávéskanál kömény
👉 só
👉 bors
A szószhoz
👉 40 dkg paradicsomszósz
👉 5 dkg parmezán
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 4 db paradicsom
👉 1 db paprika
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál liszt
👉 3 szál petrezselyem
👉 2 ág bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 cukor
Elkészítés:
A darált húst rakd egy tálba, és keverd hozzá az aprított újhagymát, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a köményt és a zsemlemorzsát. Dolgozd jól össze, majd formázz a masszából tetszőleges nagyságú gombócokat.
A mártáshoz hevíts egy lábosban olívaolajat, majd szórd bele a lisztet, és kevergesd addig, amíg világosbarna, zsemleszínű nem lesz. Ez körülbelül három perc. Tedd bele a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott paradicsomot és paprikát, majd öntsd fel a paradicsomszósszal. Fűszerezd sóval, borssal, ízlés szerinti cukorral, és főzd össze 10 perc alatt.
Rakd a szószba a húsgombócokat, tedd át sütőbe, és 180 fokon süsd 25-30 percig. Akkor jó, ha a gombóc puha, a szósz pedig sűrű. Tálalás előtt szórd meg bazsalikommal, petrezselyemmel és reszelt parmezánnal.
0 Megjegyzések