A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Illegális migráció: Brüsszel egyes kerületeit már a buszok is elkerülik


Ha a népességen belül a migránsok száma meghaladja a tíz százalékot, súlyos helyzet alakul ki


Az év eleje óta immár 10 100 határsértőt fogtak el Magyarország szerb, román és horvát határszakaszán, valamin 126 ember ellen indult büntetőeljárás embercsempészet miatt – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György hangsúlyozta:

kiemelkedő számú, 30-40 fős csoportok is kísérletet tesznek a jogellenes határátlépésre.

Tájékoztatása szerint Szerbiába folyamatos a migránsok beérkezése, emellett a határtól dél-szerbiai táborokba szállított migránsok is rendszeresen visszatérnek a szerb–magyar határhoz. Folyamatos a visszaáramlás Bosznia-Hercegovinából is, a horvát szakasz „leküzdhetetlensége okán” az illegális bevándorlók visszamennek Szerbiába, és onnan próbálják megkísérelni az illegális határátlépést. Töretlen aa Görögországból érkezők száma is, ahol a járványhelyzet miatt kedden vezettek be szigorúbb intézkedéseket, és gyakori a migránsok között a fertőzöttség – magyarázta.

Bakondi György arról is szólt, miszerint a migrációs nyomás Brüsszelben is súlyos méreteket ölt: a város egyes kerületeibe már a buszok sem mennek be.

Az egyik brüsszeli városnegyeden áthaladó járatot például amiatt törlik, mert a buszokat rendszeresen kövekkel dobálják meg a környék lakói, Svédországban pedig vannak olyan vonatok, amelyek nem állnak meg egyes megállókban

– magyarázta a belbiztonsági tanácsadó, megjegyezve, hogy azokban az országokban, ahol a népességen belül a migránshátterűek száma meghaladja a tíz százalékot, nagyon komoly, több tekintetben visszafordíthatatlan helyzet alakul ki, hiszen ezen emberek nagy része – a szociális segély nagysága miatt – nem keres munkát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések