Hirdessen itt

Forrósodik a lába alatt a talaj: Czeglédy Csaba bejelentkezett a mentelmi jogért


Megnyerné Szombathelyen az ellenzéki előválasztást – írja posztjában a baloldali ügyvéd, egy helyi kutatásra hivatkozva. Mindeközben pedig márciusban folytatódik a büntetőpere.


Gyurcsány Ferenc korábbi ügyvédjét és társait hatmilliárdos költségvetési csalással vádolják, azonban az eljárás akadozik. A fideszes Budai Gyula szándékosságot sejt a háttérben. A lényeg: a tavaly indult procedúrát hónapokra megakasztotta, hogy a bíróság kénytelen volt kizárni az egyik ügyvédet, mert összeférhetetlenséget állapított meg. A jogi képviselő nem mellesleg Szegeden DK-s önkormányzati képviselő, vagyis Czeglédy politikai harcostársa. S mivel vitatta a kizárását,

a fellebbezés miatt nem lehetett folytatni a büntetőpert.


Czeglédy egyébként még csak gyanúsított volt, amikor 2019-ben a DK feltette az EP-listájára, s így mentelmi jogot szerzett. Ha sokáig húzódik az eljárás, a 2022-es parlamenti választás kapcsán erre ismét esélye nyílik, Budai Gyula szerint éppen ez a célja.

Czeglédy keddi Facebook-posztjából arra lehet követni, hogy a fideszes politikusnak alighanem igaza van, a baloldali ügyvéd ugyanis lényegében bejelentkezett közös ellenzéki jelöltnek: llinkelte az egyébként hozzá köthető nyugat.hu egyik cikkét, amely szombathelyi közvélemény-kutatásokról számol be.

A ZRI Závech Research Intézet idézett felmérése szerint az ellenzéki előválasztást Czeglédy nyerné az LMP-s Ungár Péter, az exjobbikos Bana Tibor és a Momentumba igazolt László Győző előtt, aki korábban az MSZP tagja volt, jelenleg pedig a város egyik alpolgármestere (még nem tudni, hogy ő tényleg indulni fog-e). Egyébként a városban a kormánypárti Hende Csaba továbbra is – a Závecz szerint hibahatáron belül – vezet, bár Czeglédy abban bízik, őt is megverné.

„Számomra azonban nem a versengés a fontos, hanem hogy dolgozhassak. A továbbiakban is azt fogom tenni, amit eddig: szolgálom az embereket” – zárja posztját Czeglédy.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések