Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Isteni sütőtökös keksz roppanós csokidarabokkal: amilyen egyszerű, olyan finom


A csodás ízű és illatú sütőtökös kekszek megédesítik a szürke hétköznapokat, csokival pedig még finomabbak.


A sütőtökös sütemények Amerikában régóta hódítanak, de már nálunk sem számítanak szokatlannak. A piték, a muffinok, a kevert tészták is finomabbak tőle. Sőt, akár kekszbe is teheted. Ha van maradék tököd, akkor villámgyorsan végzel vele. A tél kedvenc fűszerei jól illenek hozzá. Ebből a mennyiségből két-három tepsivel lesz.

Hozzávalók:

*  30 dkg liszt
*  20 dkg sütőtök
*  15 dkg cukor
*  10 dkg vaj
*  10 dkg étcsoki
*  2 db tojás
*  2 teáskanál fahéj
*  1 teáskanál sütőpor
*  1 teáskanál szódabikarbóna
*  1 csomag vaníliás cukor
*  0.5 teáskanál gyömbér
*  1 csipet só

Elkészítés:

A sült tököt pürésítsd villával vagy botmixerrel. A vajat keverd ki jól a kétféle cukorral, és dolgozd hozzá egyesével az egész tojásokat. Vegyítsd egy másik edényben a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a kis darabokra vágott csokit és a sót. Forgasd a tojásos masszába, és dolgozd csomómentesre a tésztát.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, a masszából pedig egy evőkanállal halmozz kis kupacokat egymástól nagyobb távolságra, mert a kekszek a sütőben tovább nőnek. Süsd 170 fokon körülbelül 15 percig. A sütőből kivéve hagyd a rácson kihűlni, utána szedd csak ki a tepsiből, mert a tészta melegen könnyen törik.  

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések