Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ellenállhatatlan banános muffin roppanós diódarabokkal: süss belőle dupla adagot


Az ellenállhatatlan, roppanós diódarabokkal megbolondított banános muffin annyira finom, hogy nem bírod abbahagyni.


Ha van rá időd, készítsd el reggelire a mennyei banános muffint. Így friss, meleg, gyümölcsös süteménnyel kezdheted a napod. A muffin állaga úgy lesz a legselymesebb, ha nem kevergeted túl sokáig a hozzávalókat, majd utána csak viszonylag rövid ideig sütöd, ellenkező esetben könnyen kiszárad.

Hozzávalók:

*  35 dkg liszt
*  20 dkg dióbél
*  20 dkg cukor
*  3 db banán
*  2 dkg barna cukor
*  2 teáskanál sütőpor
*  2 dkg vaj
*  1 db tojás
*  1 dl olaj
*  1 teáskanál őrölt fahéj
*  0.5 teáskanál szegfűszeg
*  1 csipet só

Elkészítés:

Egy tálban villa segítségével törd össze a banánokat, majd fakanállal keverd hozzá a cukrot, a tojást, végül az olajat.

Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat. A diót aprítsd durvára, majd az egyik felét tedd félre, a másik feléhez pedig add hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és a fűszereket. A lisztes-fűszeres keveréket vegyítsd a tojásos masszával. Egy muffinsütőt bélelj ki papírral, és ebben oszd el a tésztát.

A vajat olvaszd fel. A tűzről levéve add hozzá először a barna cukrot, majd az aprított dió másik felét. A keveréket egyenletesen, óvatosan oszd el a muffinokon. Süsd 180 fokon 20-25 percig, majd hagyd kihűlni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések