Az ellenállhatatlan, roppanós diódarabokkal megbolondított banános muffin annyira finom, hogy nem bírod abbahagyni.
Ha van rá időd, készítsd el reggelire a mennyei banános muffint. Így friss, meleg, gyümölcsös süteménnyel kezdheted a napod. A muffin állaga úgy lesz a legselymesebb, ha nem kevergeted túl sokáig a hozzávalókat, majd utána csak viszonylag rövid ideig sütöd, ellenkező esetben könnyen kiszárad.
Hozzávalók:
* 35 dkg liszt
* 20 dkg dióbél
* 20 dkg cukor
* 3 db banán
* 2 dkg barna cukor
* 2 teáskanál sütőpor
* 2 dkg vaj
* 1 db tojás
* 1 dl olaj
* 1 teáskanál őrölt fahéj
* 0.5 teáskanál szegfűszeg
* 1 csipet só
Elkészítés:
Egy tálban villa segítségével törd össze a banánokat, majd fakanállal keverd hozzá a cukrot, a tojást, végül az olajat.
Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat. A diót aprítsd durvára, majd az egyik felét tedd félre, a másik feléhez pedig add hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és a fűszereket. A lisztes-fűszeres keveréket vegyítsd a tojásos masszával. Egy muffinsütőt bélelj ki papírral, és ebben oszd el a tésztát.
A vajat olvaszd fel. A tűzről levéve add hozzá először a barna cukrot, majd az aprított dió másik felét. A keveréket egyenletesen, óvatosan oszd el a muffinokon. Süsd 180 fokon 20-25 percig, majd hagyd kihűlni.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések