Ha nincs otthon tojás, mégis rántott húst készítenél, ne ess pánikba! Többféle hozzávalóval is helyettesítheted.
Tojás nélkül is ízletes, ropogós bundájú lehet a rántott hús. Egyszerű hozzávalókkal is helyettesítheted: tejföllel, joghurttal vagy akár íróval is fantasztikus lesz. A fokhagyma remek ízt ad a húsnak, a joghurtnak köszönhetően pedig nem szárad ki a csirkemell. Próbáld ki ezt az egyszerű változatot, szeretni fogja az egész család!
Hozzávalók:
* 60 dkg csirkemell
* 20 dkg zsemlemorzsa
* 15 dkg liszt
* 1 dl joghurt
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet. Vágd vékony szeletekre, ha szükséges, kicsit klopfold ki, és sózd be ízlés szerint. Készíts elő mindent a panírozáshoz, majd forgasd meg a hússzeleteket a lisztben, a fokhagymával elkevert joghurtban, végül pedig zsemlemorzsában.
Egy mélyebb serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, és süsd benne a hús mindkét oldalát aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések