Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egészben sült csirke citrusokkal: a házi fűszerkeveréktől lesz igazán fenséges


Ne legyen mindig ugyanolyan az egészben sült csirke! A különféle citrusok csodás aromát és zamatot adnak a húsnak.


Az egészben sült csirke igazi jolly joker, hisz bármilyen alkalomra tökéletes. Könnyen fűszerezhető, és egy-két trükkel fenséges lesz. Adj hozzá némi extrát, és hozd ki belőle a maximumot! A különféle citrusoktól még finomabb lesz. Fontos, hogy közben locsolgasd a húst, akkor nem szárad ki.

Hozzávalók:

*  1 egész egész csirke
*  10 dkg vaj
*  4 gerezd fokhagyma
*  1 db citrom
*  1 db narancs
*  1 db lime
*  2 szál rozmaring
*  1 teáskanál mustár
*  só
*  bors

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, ha szükséges, távolítsd el a maradék szőröket, majd törölgesd szárazra. Sózd be jó alaposan kívül-belül. A vajat olvaszd meg, keverd hozzá a zúzott fokhagymákat, a mustárt, a borsot, és egy-egy teáskanál citrom- és narancslevet. A hasüregbe rakd a rozmaringágat, továbbá két-két citrom-, narancs- és lime-karikát.

Tedd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, a csirke lábait össze is kötheted. A hús mellé rakd a maradék citruskarikákat. Süsd 170 fokon bő egy órán át, majd 15 percig 200 fokon. Sütés közben többször locsold és forgasd meg a csirkét, hogy mindenhol szép piros legyen a bőre. Pihentesd a csirkét 10-15 percig, mielőtt felszeleteled.  

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések