Ne legyen mindig ugyanolyan az egészben sült csirke! A különféle citrusok csodás aromát és zamatot adnak a húsnak.
Az egészben sült csirke igazi jolly joker, hisz bármilyen alkalomra tökéletes. Könnyen fűszerezhető, és egy-két trükkel fenséges lesz. Adj hozzá némi extrát, és hozd ki belőle a maximumot! A különféle citrusoktól még finomabb lesz. Fontos, hogy közben locsolgasd a húst, akkor nem szárad ki.
Hozzávalók:
* 1 egész egész csirke
* 10 dkg vaj
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 db citrom
* 1 db narancs
* 1 db lime
* 2 szál rozmaring
* 1 teáskanál mustár
* só
* bors
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, ha szükséges, távolítsd el a maradék szőröket, majd törölgesd szárazra. Sózd be jó alaposan kívül-belül. A vajat olvaszd meg, keverd hozzá a zúzott fokhagymákat, a mustárt, a borsot, és egy-egy teáskanál citrom- és narancslevet. A hasüregbe rakd a rozmaringágat, továbbá két-két citrom-, narancs- és lime-karikát.
Tedd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, a csirke lábait össze is kötheted. A hús mellé rakd a maradék citruskarikákat. Süsd 170 fokon bő egy órán át, majd 15 percig 200 fokon. Sütés közben többször locsold és forgasd meg a csirkét, hogy mindenhol szép piros legyen a bőre. Pihentesd a csirkét 10-15 percig, mielőtt felszeleteled.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések