Tálald a sűrű, gazdag tárkonyos pulykaragulevest cipóban! Kevesebbet kell mosogatnod, és laktatóbb is lesz az ízletes fogás.
A sok zöldséggel gazdagított pulykaraguleves olyan tartalmas, hogy szinte önálló ételként is megállja a helyét. Hideg napokon jól átmelegít, és sokkal gyorsabban elkészül, mint a húsleves. Cipóban tálalva pedig igazán különleges.
Hozzávalók:
* 50 dkg pulykamell
* 20 dkg gomba
* 20 dkg borsó
* 4 db cipó
* 2 db sárgarépa
* 1 db fehérrépa
* 1 fej vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 db leveskocka
* 1 teáskanál tárkony
* 3 evőkanál olaj
* 1 dl tejszín
* 1 evőkanál liszt
* 0.5 db citrom
* 0.5 db zeller
* só
* bors
Elkészítés:
A pulykamellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és vágd kisebb kockákra. A zöldségeket tisztítsd meg, a répákat és a zellert vágd fel tetszés szerint, a gombát pucold meg. A vöröshagymát aprítsd fel, kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a húst, és kevergesd fehéredésig. Ekkor mehetnek hozzá a zöldségek, és ízlés szerint sózd, borsozd, tedd hozzá a fokhagymát. Szórd meg tárkonnyal, öntsd fel másfél liter vízzel, morzsolj bele leveskockát, és főzd 30-40 percig.
A vége felé szórd hozzá a borsót. Amikor minden megpuhul, keverd csomómentesre a tejszínt és a lisztet, önts hozzá kevés főzőlét, majd csorgasd a forrásban lévő levesbe. A citromot csak közvetlenül tálalás előtt facsard hozzá. A cipó tetejét vágd le, a közepét vájd ki, és szedj bele a levesből.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések