Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Cipóban tálalt tárkonyos pulykaraguleves: sok zöldséggel az igazi


Tálald a sűrű, gazdag tárkonyos pulykaragulevest cipóban! Kevesebbet kell mosogatnod, és laktatóbb is lesz az ízletes fogás.


A sok zöldséggel gazdagított pulykaraguleves olyan tartalmas, hogy szinte önálló ételként is megállja a helyét. Hideg napokon jól átmelegít, és sokkal gyorsabban elkészül, mint a húsleves. Cipóban tálalva pedig igazán különleges.

Hozzávalók:

*  50 dkg pulykamell
*  20 dkg gomba
*  20 dkg borsó
*  4 db cipó
*  2 db sárgarépa
*  1 db fehérrépa
*  1 fej vöröshagyma
*  2 gerezd fokhagyma
*  1 db leveskocka
*  1 teáskanál tárkony
*  3 evőkanál olaj
*  1 dl tejszín
*  1 evőkanál liszt
*  0.5 db citrom
*  0.5 db zeller
*  só
*  bors

Elkészítés:

A pulykamellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és vágd kisebb kockákra. A zöldségeket tisztítsd meg, a répákat és a zellert vágd fel tetszés szerint, a gombát pucold meg. A vöröshagymát aprítsd fel, kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a húst, és kevergesd fehéredésig. Ekkor mehetnek hozzá a zöldségek, és ízlés szerint sózd, borsozd, tedd hozzá a fokhagymát. Szórd meg tárkonnyal, öntsd fel másfél liter vízzel, morzsolj bele leveskockát, és főzd 30-40 percig.

A vége felé szórd hozzá a borsót. Amikor minden megpuhul, keverd csomómentesre a tejszínt és a lisztet, önts hozzá kevés főzőlét, majd csorgasd a forrásban lévő levesbe. A citromot csak közvetlenül tálalás előtt facsard hozzá. A cipó tetejét vágd le, a közepét vájd ki, és szedj bele a levesből.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések