A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, házi körtés pite: dióval megbolondítva ellenállhatatlan


A lédús körte, a vaníliás puding és az omlós tészta hármasára ki tudna nemet mondani?


Az ősz a pitesütése időszaka, finomabbnál finomabb gyümölcsök állnak rendelkezésedre. A lédús körtéhez a roppanós dió is jól illik. Izgalmasabbá teheted mézzel, sőt akár zöldfűszerrel is megbolondíthatod. A tésztát gyorsan gyúrd össze, hogy a vaj ne olvadjon meg!

Hozzávalók:

A tésztához
* 30 dkg liszt
* 15 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* 1 db tojás
* 1 csipet só

A krémhez
* 4 dl tej
* 3 evőkanál cukor
* 1 csomag vaníliás pudingpor
* 1 dl tejszín

A tetejére
* 3 db körte
* 2 evőkanál aprított dió

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a hideg, felkockázott vajat, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Add hozzá a tojást, a cukrot, a sót, és folpackba csomagolva tedd a hűtőbe 30 percre.

A pudingport kevés tejjel és a cukorral keverd simára. A tejszínt öntsd a maradék tejhez, forrald fel, majd húzd le a tűzről, és add hozzá a tejjel elkevert pudingport. Folyamatosan kevergetve főzd sűrűre, majd várd meg, míg a krém kihűl.

Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, béleld ki vele a vajjal kikent, liszttel megszórt piteformát, és egyengesd bele. Figyelj, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Kanalazd bele a pudingot, majd rakd ki a feldarabolt körtével. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. A vége felé szórd rá a diót.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések