A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Darált hússal töltött lila hagyma sok sajttal a tetején: ínyenc vacsora vagy előétel


Ha a hagymát sütve szereted, próbáld ki töltve is, finom édeskés lesz.


Tölteni szinte bármilyen zöldséget lehet, még a hagymát is. Hússal laktató és izgalmas fogást készíthetsz belőle, ráadásul gyors és egyszerű. Akár vacsoraként, akár köretként számításba veheted, sőt partifalatként vagy snackként is tálalhatod! Melegen kifejezetten jólesik az egyre hűvösebbé váló őszi estéken.

Hozzávalók:

* 8 db lila hagyma
* 30 dkg darált hús
* 10 dkg sajt
* 4 szelet bacon
* 2 evőkanál olaj
* só
* bors
* szerecsendió

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd három percig, majd szűrd le. A hagymák tetejét vágd le, azaz készíts egy-egy kalapot. A belsejüket óvatosan szedd ki, és aprítsd fel. Dinszteld meg kevés zsiradékon, majd tedd hozzá a darált húst, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.

A hagymákat sorakoztasd zsiradékkal kikent tepsibe, belül kend ki olajjal, kanalazz mindegyikbe a húsos masszából, szórd meg aprított baconnel és reszelt sajttal, majd tedd vissza a kalapokat. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések