A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sütőtökkel sült, narancsos, zöldfűszeres csirkecomb: nem kell hozzá külön köret


Élvezd ki a sütőtökszezont, csirkecomb mellé köretnek is jól megy. A narancsos páctól pedig még izgalmasabb lesz a hús.


A csirkecomb alsó és felső részét is szeretjük, de talán akkor a legjobb, ha egészben sütöd meg. Dobd fel a húst különleges páccal! A mézes-narancsos keverékhez zöldfűszer is illik. Érdemes a fűszeres keverékben legalább egy-két órán át pihentetni a húst, hadd szívja magát tele csodás ízekkel. Az idény kedvence, a sütőtök köretként is számításba vehető.

Hozzávalók:

* 4 egész csirkecomb
* 1 db sütőtök
* 2 db narancs
* 3 ág kakukkfű
* 6 evőkanál olívaolaj
* 1 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* 2 evőkanál méz

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan tisztítsd meg, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, majd rendezd egy zsiradékkal kikent tepsibe. A mézet keverd össze fél narancs kifacsart levével, olívaolajjal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a combokat. Rakj rájuk kakukkfüvet. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól átjárják a húst.

A sütőtököt mosd meg, vágd ketté, a magokat távolítsd el, és szeleteld fel. A feldarabolt naranccsal együtt tedd a hús mellé a tepsibe. Önts alájuk kevés vizet, fedd le fóliával, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 45-55 perc alatt. Közben locsolgasd a húst. Ha a csirkébe könnyen beleszalad egy hegyes kés, kívül pedig szép piros, kiveheted a sütőből.*


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések