A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Darált hússal töltött padlizsántekercs: tepsiben összesütve a legfinomabb


A darált hússal töltött padlizsántekercsek még finomabbak lesznek, ha fűszeres paradicsomszósszal is feldobod egy kicsit.


A padlizsán a legkülönfélébb változatokban a tányérodra kerülhet. Tölteni is sokféleképpen lehet, a fűszeres, húsos massza laktatóvá teszi az ínyenc tekercseket. A paradicsomszósznak köszönhetően biztosan nem fog kiszáradni.

Hozzávalók:

* 2 db padlizsán
* 4 evőkanál olívaolaj
* 3 evőkanál liszt
* só

* 50 dkg darált hús
* 1 db vöröshagyma
* 1 db tojás
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 mokkáskanál kakukkfű
* 1 mokkáskanál oregánó
* só

* bors
* 50 dkg hámozott konzervparadicsom
* 1 db vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* só

Elkészítés:

A padlizsánt alaposan mosd meg, és hosszában vágd fél centi vastag szeletekre. Sózd meg, és hagyd állni legalább fél órát. Pihentetés után a padlizsánokról itasd le a nedvességet, és kevés olajon süsd meg a szeletek mindkét oldalát három-három perc alatt.

A darált húst keverd össze a tojással, az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a zöldfűszerekkel, sózd, borsozd, és gyúrd össze. Kanalazd a húsos masszát a padlizsánszeletekre, és tekerd fel. Rendezd zsiradékkal kikent tepsibe.

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a paradicsomkonzervet, ízesítsd pépesített fokhagymával, sóval, borssal. Főzd össze 10 perc alatt. Öntsd rá a padlizsántekercsekre, és 190 fokos sütőben süsd össze 20 perc alatt.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések