A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Biden korrupciós botrányát már nem tudja eléggé rejtegetni az amerikai baloldali sajtó


A demokrata jelölt fia, Hunter Biden korrupciós botránya végzetes lehet apja kampányára. Friss információk szerint Joe Biden személyesen is érintett. A baloldali sajtó és az FBI is igyekeznek az ügyet eltussolni, de kevés sikerrel. Eközben halad tovább Amy Coney Barrett konzervatív bírónő kinevezése a Legfelsőbb Bíróságba, amire szükség is lesz, mivel a testület igen megosztottnak tűnik. Pillanatképek az amerikai választásokról – az Alapjogokért Központ gyűjtése.


Maga alá temetheti Joe Bident a fia körül kialakult botrány

Hunter Biden, a demokrata elnökjelölt fia igen súlyos korrupciós botrányba keveredett ukrajnai és kínai ügyletei kapcsán. A konzervatív médiában napról napra jelennek meg hírek, melyek a sötét ügyeiről szólnak, és mint kiderült, apja, Joe Biden személyesen is érintett. A vádak forrása egy olyan laptop, melyet az ifjabb Biden egy számítógépszervizben felejtett. Többek között kiderült, hogy szervezett egy titkos találkozót édesapja és egy ukrán üzletember között. A kínai ügyleteivel kapcsolatban pedig napvilágra került, hogy önmaga mellett apja számára is kért „díjazást" tevékenységével kapcsolatban, mely egy újonnan létrehozandó cég saját tőkéjében 20 + 10 százalékos részesedés formájában jelent volna meg. A Biden-kampány tételesen eddig semmit sem tagad, viszont azt állítja, hogy a laptop körüli botrány egy orosz lejárató hadjárat a demokrata elnökjelölt ellen. Ezt a vonalat a baloldali sajtó is átvette, már amikor muszáj foglalkozni az üggyel – ugyanis továbbra is próbálják elrejteni az amerikai közvélemény elől az ügyet. Eközben John Ratcliffe, országos hírszerzési igazgató közleményben cáfolta az orosz szálat: elmondása szerint egyik amerikai hírszerző ügynökségnek sincs semmi információja, ami arra utalna, hogy orosz titkosszolgálati műveletről lenne szó.

Az FBI hallgat

Eközben a Szövetségi Nyomozóiroda hallgat az ügy kapcsán, sem az újságírók, sem a republikánus szenátorok kérdéseire nem hajlandó válaszolni. Az FBI jelenleg azt sem hajlandó elismerni, hogy nyomoz-e az általuk lefoglalt laptop ügyében. Pedig korábban az Associated Press arról számolt be - egy belső forrásra hivatkozva -, hogy az FBI vizsgálja annak lehetőségét, hogy orosz dezinformációról van-e szó. Ez John Ratcliffe nyilatkozatának tükrében bizonyosan nem igaz. Az ügy azért is jelent problémát az FBI számára, mert a Biden család ügyletei jelentős szerepet játszottak a Trump elnök ellen folytatott alkotmányossági felelősségre vonási eljárásban (impeachment) – a demokraták azzal vádolták, hogy visszaélt elnöki hatalmával, amikor azt kérte Zelenszkij ukrán elnöktől, hogy járjon utána Hunter Biden ukrajnai tevékenységének. A laptop ekkor már az FBI-nál volt, és a nyomozás eredményeiről tájékoztatniuk kellett volna a szenátust. Emellett az ominózus laptop olyan képeket és videókat tartalmaz, melyeken Hunter Biden kokaint fogyaszt és prostituáltakkal tölti az időt, ami köztörvényes bűncselekmény.

Elnökjelöltek a „Town Hall" találkozókon, 2020. október 15.

Mindkét elnökjelölt televíziós kampányeseményen vett részt, mely során a választók kérdéseire felelhettek. A két esemény ugyanakkor kezdődött. A nézők, akik kérdéseket tettek fel, civilizáltan viselkedtek mindkét eseményen. Bár jöttek tőlük nehéz kérdések is, többségben voltak az olyanok, melyekre a jelöltek könnyedén válaszoltak. Minden más tekintetben a két esemény teljesen különbözött egymástól.

Biden 90 percet kapott. Trump csak 60 percet. Trump az idő nagy részében a műsorvezetővel volt kénytelen vitázni. A nézők kérdéseire lényegesen kevesebb idő jutott. Az MSNBC televízió riportere, Savannah Guthrie legalább egy alkalommal hazudott, amikor azt állította, hogy Trump nem ítélte el a fehér felsőbbrendűség képviselőit. A Biden-féle rendezvényen a műsorvezető, George Stephanopopoulos, az ilyen eseményeken egyébként hagyományosnak számító, passzív szerepet öltötte magára - a kérdések majdnem kizárólag a közönségtől érkeztek.

Egy LMBTQ-val kapcsolatos kérdés kapcsán Biden belezavarodott egy személyes emlék elmesélésébe (lényegében arról volt szó, hogy már az ő gyerekkorában is voltak homoszexuálisok, és édesapja nagyon befogadó volt velük szemben). Ezek után Biden elmondta, hogy a világ legtermészetesebb dolga, ha egy nyolcéves gyermek transzszexuális akar lenni.

Baj lehet a levélszavazatokkal, 2020. október 18.

Újabb szervezet hívta fel a figyelmet arra, hogy több állam sem áll készen arra, hogy megbirkózzon az idén várható magas számú levélszavazatokkal. A „The Honest Election Project" arra hívta fel a figyelmet, hogy az államok kapkodva alakították át a szabályaikat, így nem maradt elegendő idő a gyakorlatban egy működőképes rendszer kidolgozására. A bizonytalanság és az utolsó percben végrehajtott módosítások növelik a csalás esélyét, és ahhoz vezethetnek, hogy késni fog az eredmény kihirdetése, és a vesztes fél megtámadja azt a bíróságon.

Meglepően kulturált körülmények között zajlik a konzervatív bírónő kinevezése a Legfelsőbb Bíróságba

Többen felfigyeltek arra, hogy Amy Comey Barrett bizottsági meghallgatása a vártnál barátságosabb légkörben telt, és mindeddig nyoma sem volt annak a botrányos viselkedésnek, melyet a demokraták Brett Kavanaugh meghallgatásán tanúsítottak 2018-ban. Sőt, Dianne Feinstein egy ölelés kíséretében még meg is köszönte republikánus kollégájának, Lindsay Grahamnek, hogy tisztességesen vezényelte le a meghallgatási folyamatot – ez természetesen ahhoz vezetett, hogy a baloldal a kaliforniai szenátorasszony lemondását követeli. Barrett végső megerősítésére a várakozások szerint október 26-30. között kerülhet sor.

A kilencedik bíró hiányában a Legfelsőbb Bíróság nem jutott dűlőre, 2020. október 19.


Az USA Legfelsőbb Bírósága megvizsgálta azt a döntést, melyet Pennsylvania állam Legfelsőbb Bírósága hozott az államban leadott levélszavazatok ügyében. A pennsylvaniai testület úgy döntött, hogy azokat a levélszavazatokat, melyek a választás napját követő három napban érkeznek meg a választási bizottságokhoz, akkor is érvényesnek kell tekinteni, ha hiányzik róluk a postai bélyegző, mely hitelesítené azt, hogy november 3-án, vagy előtte adták fel a postára őket. Mindez nyilvánvalóan csalásra ad lehetőséget egy idén fontos billegő államban, ennek ellenére a Legfelsőbb Bíróság 4-4 arányban döntésképtelennek bizonyult az ügyben. Roberts főbíró a liberális bírók oldalára állt. Mivel a testület nem tudott döntést hozni, így az alsóbb rendű bíróság ítélete érvényben maradt. A döntés hiánya egyértelműen mutatja, miért nagyon fontos Barrett kinevezése még a választások napja előtt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések