A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vegyen egy lábfürdőt, és az egész teste felfrissül

Egy forró lábfürdő ugyanolyan szolgálatot tehet, mint a fürdő. A jól megválasztott fürdőanyagokkal gyógyíthatjuk és stimulálhatjuk a testünket.

Az egyik legnépszerűbb, otthon is könnyen elvégezhető relaxációs mód a fürdő.

Egy forró vízzel teli kád, illatos fürdőhab és jöhet a több tízperces élvezet. Néha azonban nem engedhetjük meg magunknak ezt a luxust. Vagy csak zuhanysarok van a fürdőszobánkban. Ilyen esetben jöhet a hasonlóan hatásos lábfürdő.

Mi történik a lábakkal a fürdő alatt?

Bármilyen vízhasználat a bőrön keresztül reflexiós hatással van a testünk ereire. A lábfürdő tehát nem csak a lábakra, hanem az egész szervezetre hatással van. Amikor forró vízbe merítjük a lábakat, a láb vérkeringésébe a távolabbi testrészekről származó vér is bekerül. Abban az esetben, ha valahol a testben gyulladás vagy fertőzés van, az érintett testrészen vérbőség észlelhető. A forró víz hatékony hatása abban rejlik, hogy elvezeti a felesleges vért a gyulladt területről a lábakba. Ezzel szemben a vérszegény területekről a forró víz egyáltalán nem vezeti el a vért. A lábfürdő tehát olyan esetekben is sikeresen alkalmazható, amikor fáj a fejünk, a torkunk vagy amikor megfáztunk stb.

A forró fürdő stimulálja a vérkeringést, növeli a testhőmérsékletet, ez által növeli a vírusokkal harcoló fehérvérsejtek aktivitását is. Amint úgy érezzük, hogy influenza vagy megfázás kerülget minket, vegyünk egy forró lábfürdőt!

A lábfürdő további pozitív hatása az izmok ellazulása, így a fürdő által egyben relaxálunk is. A fürdő hatékonyan segíthet az álmatlanság és a stressz leküzdésében. Forró lábfürdő alatt egy kicsit beizzadhatunk, ennek köszönhetően segítjük az alattomos toxikus anyagok kiürítését is.

Szemcse vagy egy csepp szerencse

A lábfürdőhöz elegendő egy egyszerű vödör, melyet feltöltünk vízzel. Léteznek azonban speciális lábfürdő készülékek, melyek pezsgőfürdő és masszázs funkcióval is rendelkeznek.

A lábfürdőhöz használhatunk különböző adalékokat is. Attól függően, hogy milyen hatást szeretnék a lábfürdővel elérni. Az üzletekben sokféle fürdőolaj és fürdősó kapható.

Ha fáradtak vagyunk, és a felfrissülés módját keressük, akár citromfüvet is tehetünk a vízbe. Megnöveli az energiaszintet, és megszűnik az álmosság. Frissítő hatással van szervezetre a rozmaring vagy a tengeri só is.

Citromfüvet vagy levendulát abban az esetben adjunk a fürdőhöz, ha lefekvéshez készülődünk. Az alvás sokkal nyugodtabb lesz.

Amikor fájnak a lábaink, idegesek vagy feszültek vagyunk, kipróbálhatjuk a rozmaringos fürdőt.

Amikor fájnak az izmaink vagy netán reumában szenvedünk, javasolt a lábfürdőhöz árnikát adni.

Amikor a forró víz ártalmas lehet

Abban az esetben, ha visszeresek a lábaink, a forró lábfürdőt inkább kerüljük. Az erek meleg hatására gyorsan tágulnak, hidegben pedig összehúzódnak. Nagyobb hőmérsékletingadozás ezért nem tesz jót a beteg ereknek. Rugalmatlan, gyenge falú erek nem képesek gyorsan reagálni a változó hőmérsékletre. Az erek gyenge és rugalmatlan falain ily módon kárt is okozhatnánk.

A fürdő befejezése

Fürdő után a lábakat alaposan szárítsuk meg, kenjük be egy kedvenc krémmel és legalább fél óráig kerüljük a terhelést.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések