30 perces almás blondie roppanós csokidarabokkal: szinte szétolvad a szádban


Ha szereted a fehér csokit, ez a süti lesz a legújabb kedvenced: egyszerre lágy és roppanós, gyümölcsös és nagyon édes.


Ez a süti nagyon hasonlít a brownie-ra, csak fehér csokival készül, ami darabokban, és nem olvasztva kerül a tésztába. Ősszel dobd fel almával, így még puhább lesz, szinte szétolvad a szádban. Érdemes a kristálycukor felét barna cukorra cserélni. Lehetetlen abbahagyni, annyira finom. 

Hozzávalók:

* 2 db közepes alma
* 20 dkg liszt
* 10 dkg vaj
* 20 dkg cukor
* 10 dkg fehér csoki
* 1 db tojás
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 teáskanál citromlé
* 1 csipet só
* 1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:

Az almát alaposan mosd meg, vágd kisebb darabokra, locsold meg a citromlével, és pihentesd addig, amíg elkészíted a tésztát. 

A kétféle cukrot és a tojást rakd egy nagyobb tálba, majd habverővel keverd össze. Fokozatosan öntsd hozzá az olvasztott vajat. Vegyítsd a sütőport, a sót, a fahéjat, a kis darabokra vágott csokit és a lisztet, majd dolgozd csomómentesre. Spatulával forgasd hozzá az almadarabokat.

Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor a szélei kezdenek barnulni, teszteld tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan elkészült. Várd meg, míg legalább langyosra hűl, majd utána vágd fel. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések