Tepsis csirke vele sült mézes fokhagymával, barackkal: az egyik legfinomabb kora őszi húsétel

Ebben a kényelmesen elkészíthető tepsis csirkében az édes és a sós ízek csodás harmóniában vannak egymással.

Ezt a kiadós, tepsis csirkemellet tényleg kényelmesen elkészítheted, csak a pácot kell összedobni, és mindent bepakolni a sütőbe. A különlegessége a fűszerezésben rejlik, a pácban a fokhagyma és a méz dominál. Ha nincs időd, nem kell pihentetni a csirkét a fűszeres keverékben, mehet rögtön a sütőbe. A hús mellé kerülő friss zöldségek és gyümölcsök átveszik a csodás aromákat.  

Hozzávalók:

* 4 db egész csirkemell
* 3 db őszibarack
* 8 db koktélparadicsom
* 4 evőkanál méz
* 5 szál petrezselyem
* 6 gerezd fokhagyma
* 0.5 dl olaj
* só
* bors

Elkészítés:

Az olajat öntsd egy tálkába, add hozzá a mézet, a sót, a borsot, két gerezd zúzott fokhagymát, és keverd össze. A csirkemellet mosd meg, kend be a páccal, majd rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. Tedd a húsok mellé a megmosott, felszeletelt barackot, a paradicsomot és a többi fokhagymát.

Önts a csirkemellek alá egy deci vizet, fedd le fóliával, és told a sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Amikor már könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáld. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések