Ha húsmentes ételre vágysz, és könnyen letudnád a főzést, a tejfölös-sajtos rakott karfiol kitűnő választás.
Könnyed ebéd vagy izgalmas vacsora, különleges köret vagy önálló fogás: a tejfölös-sajtos rakott karfiol mindig bevethető. Érdemes valami extrával megbolondítani, a szárított paradicsomtól csak finomabb lesz. Sajt a tetején kívül a tejfölhöz is kerül.
Hozzávalók:
1 db karfiol
10 dkg sajtkrém
10 dkg sajt
10 dkg aszalt paradicsom
3 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 db tojássárga
só
bors
szerecsendió
1 evőkanál vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és tedd lobogó, sós vízbe. Főzd roppanósra körülbelül hét perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le. A tejfölt keverd össze a tojássárgával, a sajtkrémmel, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és rendezd el benne a karfiolokat. Borítsd le a tejföllel, majd rakd rá az aszalt paradicsomot, és szórd meg a reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből.
0 Megjegyzések