Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tejfölös rakott karfiol sok sajttal megpakolva: finom és laktató fogás egyszerűen

Ha húsmentes ételre vágysz, és könnyen letudnád a főzést, a tejfölös-sajtos rakott karfiol kitűnő választás.

Könnyed ebéd vagy izgalmas vacsora, különleges köret vagy önálló fogás: a tejfölös-sajtos rakott karfiol mindig bevethető. Érdemes valami extrával megbolondítani, a szárított paradicsomtól csak finomabb lesz. Sajt a tetején kívül a tejfölhöz is kerül. 

Hozzávalók:

    1 db karfiol
    10 dkg sajtkrém
    10 dkg sajt
    10 dkg aszalt paradicsom
    3 dl tejföl
    2 gerezd fokhagyma
    1 db tojássárga
    só
    bors
    szerecsendió
    1 evőkanál vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és tedd lobogó, sós vízbe. Főzd roppanósra körülbelül hét perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le. A tejfölt keverd össze a tojássárgával, a sajtkrémmel, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával. 

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és rendezd el benne a karfiolokat. Borítsd le a tejföllel, majd rakd rá az aszalt paradicsomot, és szórd meg a reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések