Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Paradicsomos rakott padlizsán: szaftos darált hússal igazán kiadós

Érik a zsenge padlizsán, amit legalább százféleképpen elkészíthetsz. A rakottas laktató, és tele van csodás ízekkel.

A rakott ételek praktikusak, hisz egy edényben sül a zöldség és a hús. A padlizsán tökéletes alapanyag, ráadásul most van a szezonja, így üde és zamatos. A hústól jó laktató lesz, a mediterrán fűszerektől pedig fenséges. A padlizsánt sózd be, hogy biztosan ne legyen keserű.

Hozzávalók:

    2 db padlizsán
    50 dkg darált hús
    1 db vöröshagyma
    10 dkg sajt
    1 db kis konzerv paradicsompüré
    2 db paradicsom
    2 gerezd fokhagyma
    1 ág bazsalikom
    1 ág rozmaring
    só
    bors
    oregánó
    zsiradék

Elkészítés:

A padlizsánokat mosd meg, és vágd körülbelül fél-egy centi vastag karikákra. Sózd be, és pihentesd 20 percig. 

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit. Tedd hozzá a darált húst, kevergesd fehéredésig, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Add hozzá a paradicsompürét, az oregánót és a rozmaringot. Párold körülbelül 10-15 percig. 

Pihentetés után a padlizsánokról itasd le a nedvességet, majd süsd a zöldséget oldalanként két-két percig. Rétegezd a hozzávalókat zsiradékkal kikent tepsibe, a tetejére rakj paradicsomot, szórd meg reszelt sajttal és bazsalikommal. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések