Érik a zsenge padlizsán, amit legalább százféleképpen elkészíthetsz. A rakottas laktató, és tele van csodás ízekkel.
A rakott ételek praktikusak, hisz egy edényben sül a zöldség és a hús. A padlizsán tökéletes alapanyag, ráadásul most van a szezonja, így üde és zamatos. A hústól jó laktató lesz, a mediterrán fűszerektől pedig fenséges. A padlizsánt sózd be, hogy biztosan ne legyen keserű.
Hozzávalók:
2 db padlizsán
50 dkg darált hús
1 db vöröshagyma
10 dkg sajt
1 db kis konzerv paradicsompüré
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 ág bazsalikom
1 ág rozmaring
só
bors
oregánó
zsiradék
Elkészítés:
A padlizsánokat mosd meg, és vágd körülbelül fél-egy centi vastag karikákra. Sózd be, és pihentesd 20 percig.
A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit. Tedd hozzá a darált húst, kevergesd fehéredésig, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Add hozzá a paradicsompürét, az oregánót és a rozmaringot. Párold körülbelül 10-15 percig.
Pihentetés után a padlizsánokról itasd le a nedvességet, majd süsd a zöldséget oldalanként két-két percig. Rétegezd a hozzávalókat zsiradékkal kikent tepsibe, a tetejére rakj paradicsomot, szórd meg reszelt sajttal és bazsalikommal. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
0 Megjegyzések