Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű tejszínes áfonyakrémleves jól behűtve: ezt még főzni sem kell

Ha csak valami hidegre vágysz a kánikulában, az élénk színű, édes és fanyar áfonyakrémleves kitűnő választás.

Kánikulában indítsd hideg gyümölcslevessel az étkezést, mindenki hálás lesz a felfrissülésért. A főzés miatt sem kell sok időt a konyhában töltened, igaz, érdemes előre elkészíteni, hogy legyen ideje lehűlni. Figyelj, mert ha túlfőzöd, akkor a gyümölcs elveszti a színét és az ízét.

Hozzávalók:

> 35 dkg áfonya
> 2 dl tejszín
> 2 evőkanál vaníliás pudingpor
> 1 csomag vaníliás cukor
> 1 teáskanál citromlé
> 1 mokkáskanál fahéj
> 1 késhegynyi szegfűszeg

Elkészítés:

Az áfonyát mosd meg, rakd egy lábosba, szórd meg cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Főzd forrástól számolva öt-tíz percig, majd húzd le a tűzről. Pépesítsd botmixerrel, és öntsd hozzá a pudingporral simává kevert tejszínt. Főzd össze pár perc alatt. Tálalhatod melegen vagy jól behűtve. Érdemes hozzá tejszínhabot vagy fagyit is kínálni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések