Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű lime-os, dinnyés gazpacho: jegesen a legfinomabb

Kánikulában igazi felfrissülést jelent a gazpacho, aminek a dinnyés változata is isteni. Ráadásul még főzni sem kell.

A spanyolok fűszeres levese, a gazpacho tele van a szezon kedvenc zöldségeivel, amik mellé ráadásul most mézédes dinnye is kerül. Amilyen különleges és finom, olyan egyszerű és gyors összedobni. Nagy előnye, hogy csak turmixolni kell. Jéghidegre hűtve még a fagyinál is jobban esik.

Hozzávalók:

> 40 dkg dinnye
> 2.5 dl paradicsomlé
> 1 szár zeller
> 1 lila hagyma
> 0.5 kígyóuborka
> 3 evőkanál olívaolaj
> 1 ág bazsalikom
> 0.5 lime
> só
> balzsamecet
> bors
> pirított kenyérkocka

Elkészítés:

A görögdinnyét magozd ki, és vágd fel kisebb darabokra. Rakd turmixgépbe, öntsd hozzá a paradicsomlevet, add hozzá a meghámozott uborkát, a zellert, a hagymát, és turmixold jó pépesre. Ha túl sűrűnek találod, önts hozzá kevés vizet. Ízesítsd sóval és borssal, rakd hozzá a lime frissen facsart levét.

Lefedve tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek. Ha nincs sok időd, jégkockával is lehűtheted. Tálalás előtt locsold meg olívaolajjal és balzsamecettel, majd keverd össze. Tedd bele a dinnyekockát, a zöldségdarabokat, és díszítsd bazsalikomlevéllel. A spanyolok még pirított kenyérkockával is gazdagítják.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések