Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sós muffin tojással és zöldségekkel: így is elkészítheted az omlettet

Tuningold fel az omlettet sok zöldséggel, sajttal. Ha muffinsütőben sütöd meg, még étvágygerjesztőbb lesz.

Az omlett igazán tartalmas napindító. Ha zöldségekkel, sajttal is gazdagítod, hosszú órákra eltelít. Minél többféle friss zöldség kerül bele, annál színesebb és finomabb lesz. Ezúttal ne serpenyőben készítsd, muffinsütőben sütve még ízlésesebben tálalható.

Hozzávalók:

> 6 db tojás
> 10 dkg bacon
> 10 dkg spenót
> 10 dkg paradicsom
> 10 dkg sajt
> 3 evőkanál tej
> 0.5 db paprika
> 1 db vöröshagyma
> só
> bors

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, és vágd fel egészen kis darabokra. Egy serpenyőben vagy kisebb lábosban pirítsd meg a felaprított bacont. Üsd egy nagyobb tálba a tojásokat, verd fel jól, keverd hozzá a tejet, és ízesítsd sóval, borssal.

A muffinsütő mélyedéseit kend ki kevés zsiradékkal, egyformán elosztva rakd bele a zöldségeket, a bacont, majd önts bele a tojásos keverékből, a tetejére pedig szórj reszelt sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Amikor szép piros, kiveheted a sütőből.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések