A ricottás-parmezános tészta igazi komfortkaja, kevés hozzávalóból pikk-pakk elkészül, mégis mindenki odavan érte.
A főleg juh- és kecsketejből készülő ricotta, akárcsak a túró, semleges íze miatt sósan és édesen is kiváló. Az olaszok gyakran töltik vele a különféle tésztákat, pedig feltétnek is jó választás. Bár nem kell hozzá sok alapanyag, fontos, hogy azok jó minőségűek legyenek. A ricotta krémesebb lesz, ha kevés főzővizet is teszel hozzá.
> 25 dkg ricotta
> 10 dkg szárított paradicsom
> 8 dkg parmezán
> 1 gerezd fokhagyma
> só
> bors
A főzőléből vegyél ki egy decit, keverd össze a ricottával, ízesítsd borssal, sóval, zúzott fokhagymával. Rakd a tésztára, óvatosan forgasd össze, tedd hozzá a paradicsomot, majd szórd meg reszelt parmezánnal. Rögtön tálalhatod is.
A főleg juh- és kecsketejből készülő ricotta, akárcsak a túró, semleges íze miatt sósan és édesen is kiváló. Az olaszok gyakran töltik vele a különféle tésztákat, pedig feltétnek is jó választás. Bár nem kell hozzá sok alapanyag, fontos, hogy azok jó minőségűek legyenek. A ricotta krémesebb lesz, ha kevés főzővizet is teszel hozzá.
Hozzávalók:
> 40 dkg penne> 25 dkg ricotta
> 10 dkg szárított paradicsom
> 8 dkg parmezán
> 1 gerezd fokhagyma
> só
> bors
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd amikor lobog, rakd bele a tésztát, és szórj hozzá kevés sót. Főzd nyolc-tíz perc alatt fogkeményre. Tehát akkor jó, ha nem roppan, de még nem is puha. Szűrd le, és csepegtesd le.A főzőléből vegyél ki egy decit, keverd össze a ricottával, ízesítsd borssal, sóval, zúzott fokhagymával. Rakd a tésztára, óvatosan forgasd össze, tedd hozzá a paradicsomot, majd szórd meg reszelt parmezánnal. Rögtön tálalhatod is.
0 Megjegyzések