Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyszerű rozmaringos, olívás csirkecomb: szaftos is, ropogós is

Ennél könnyebben aligha lehetne megoldani az ebédkészítést. Pár perc munka, rövid pácolás után bízz mindent a sütőre!

A sült csirkecomb az az étel, amire mindig számíthatsz, hisz gyorsan összerittyentheted, jól fűszerezhető, és a bőre szép pirosra, jó ropogósra sül. Az egyszerű ételt ezúttal az édeskés, nagyon enyhén csípős rózsabors teszi különlegessé. Az olívás pác is hozzájárul ahhoz, hogy mind a tíz ujjadat megnyald utána.

Hozzávalók:

> 8 db csirkecomb
> 4 ág rozmaring
> 3 evőkanál rózsabors
> 1 dl fehérbor
> 0.5 dl olívaolaj
> 1 mokkáskanál őrölt bors
> só
> bors

Elkészítés:

A csirkecombot mosd meg jó alaposan, ha szükséges, távolítsd el a maradék szőröket, és sózd be. Az olívaolajat keverd össze egy tálban a préselt fokhagymával, az őrölt borssal, egy teáskanál aprított rozmaringgal, majd kend be vele a húst. Letakarva pihentesd egy órán át a hűtőben.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, rakd bele a csirkecombokat, tedd melléjük a rozmaringágakat, szórd meg egész rózsaborssal, locsold meg a borral. Fóliázd le, és 190 fokon süsd meg körülbelül 50-60 perc alatt. A sütési idő vége felé vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések