Az egyszerű kevert süti a ricottának köszönhetően lágy, levegős lesz, a citrom pedig üdévé varázsolja.
Nemhiába imádják az olaszok a ricottát, hisz semleges íze miatt könnyen alakítható. Sütikbe is jól jön, mivel a tészta állagát is javítja, az egyszerű kevert tésztát is finomabbá teszi. Bár sokan a túróhoz hasonlítják, annál lágyabb, krémesebb. Ma már nem jelenthet gondot beszerezni a szupermarketekben.
> 15 dkg liszt
> 12 dkg cukor
> 8 dkg vaj
> 3 db tojás
> 1 db citrom
> 1 csomag vaníliás cukor
> 1 teáskanál sütőpor
> 1 teáskanál szódabikarbóna
> 1 csipet só
Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy kisebb tepsibe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.
Nemhiába imádják az olaszok a ricottát, hisz semleges íze miatt könnyen alakítható. Sütikbe is jól jön, mivel a tészta állagát is javítja, az egyszerű kevert tésztát is finomabbá teszi. Bár sokan a túróhoz hasonlítják, annál lágyabb, krémesebb. Ma már nem jelenthet gondot beszerezni a szupermarketekben.
Hozzávalók:
> 25 dkg ricotta> 15 dkg liszt
> 12 dkg cukor
> 8 dkg vaj
> 3 db tojás
> 1 db citrom
> 1 csomag vaníliás cukor
> 1 teáskanál sütőpor
> 1 teáskanál szódabikarbóna
> 1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet szórd egy nagy tálba, keverd hozzá a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A ricottát villával kicsit nyomkodd össze, adj hozzá két teáskanál citromlevet, és reszeld bele a citrom héját. A vajat habosítsd a kétféle cukorral, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. A lisztes és a ricottás keveréket felváltva forgasd hozzá.Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy kisebb tepsibe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések