Ha szereted a mediterrán ízeket, odavagy a klasszikus paradicsomos bruschettáért, akkor ideje, hogy kipróbáld a paprikás változatot is.
A bruschetta az olaszok nyári kedvence, amit elsősorban előételként kínálnak, de akár grillhúsok mellé vagy vacsorára is számításba veheted. Egyre többféle változata van, érdemes a paprikás bruschettát is megkóstolni. Sütve, sok fokhagymával még zamatosabb.
> 1 db piros kaliforniai paprika
> 4 szelet kenyér
> 3 gerezd fokhagyma
> 2 teáskanál aprított bazsalikom
> 1 teáskanál rozmaring
> só
> bors
> olívaolaj
Vágd a paprikákat vékony csíkokra, majd keverd össze a zúzott fokhagymával, az aprított bazsalikommal, a rozmaringgal, és ízesítsd sóval, borssal. A kenyerek mindkét oldalát pirítsd meg, halmozd rájuk a fűszeres paprikát, és locsold meg olívaolajjal.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
A bruschetta az olaszok nyári kedvence, amit elsősorban előételként kínálnak, de akár grillhúsok mellé vagy vacsorára is számításba veheted. Egyre többféle változata van, érdemes a paprikás bruschettát is megkóstolni. Sütve, sok fokhagymával még zamatosabb.
Hozzávalók:
> 1 db sárga kaliforniai paprika> 1 db piros kaliforniai paprika
> 4 szelet kenyér
> 3 gerezd fokhagyma
> 2 teáskanál aprított bazsalikom
> 1 teáskanál rozmaring
> só
> bors
> olívaolaj
Elkészítés:
A kaliforniai paprikákat vágd ketté, távolítsd el a magokat és az ereket. Rakd héjukkal felfelé sütőpapírral bélelt sütőbe, és süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha elöl van a grillrács, azon is megsütheted. Amikor megjelennek rajta a fekete foltok, vedd ki a sütőből, és takard le konyharuhával. Várd meg, míg kihűlnek, majd húzd le a héjukat.Vágd a paprikákat vékony csíkokra, majd keverd össze a zúzott fokhagymával, az aprított bazsalikommal, a rozmaringgal, és ízesítsd sóval, borssal. A kenyerek mindkét oldalát pirítsd meg, halmozd rájuk a fűszeres paprikát, és locsold meg olívaolajjal.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések