A fetával töltött paprika olívaolajban eltéve remek snack, szendvicsekre, salátákba, sültek mellé is kiváló.
A fetával töltött paprika az egyik legfinomabb antipasti, vagyis előétel. Sőt, annál is több, hisz ez a mediterrán finomság számtalan esetben jól jöhet. Bármilyen kisebb méretű paprika alkalmas arra, hogy megtöltsd. A feta sajtot mindenképp érdemes krémsajttal lazítani. Az olívaolaj negyedét napraforgóolajjal is helyettesítheted.
> 50 dkg feta
> 10 dkg krémsajt
> 6 dl extra szűz olívaolaj
> 3 gerezd fokhagyma
> 5 ág rozmaring
> zöldfűszerek
> bors
Töltsd meg a paprikákat a fetás keverékkel, és rendezd üvegekbe. Rakj melléjük fokhagymát, rozmaringot, és öntsd fel az olajjal úgy, hogy ellepje a paprikákat. Zárd le légmentesen, és tedd a hűtőbe. Öt-hét napig ne nyúlj hozzá, hogy az ízek jól összeérjenek.
A fetával töltött paprika az egyik legfinomabb antipasti, vagyis előétel. Sőt, annál is több, hisz ez a mediterrán finomság számtalan esetben jól jöhet. Bármilyen kisebb méretű paprika alkalmas arra, hogy megtöltsd. A feta sajtot mindenképp érdemes krémsajttal lazítani. Az olívaolaj negyedét napraforgóolajjal is helyettesítheted.
Hozzávalók:
> 1 kg paprika> 50 dkg feta
> 10 dkg krémsajt
> 6 dl extra szűz olívaolaj
> 3 gerezd fokhagyma
> 5 ág rozmaring
> zöldfűszerek
> bors
Elkészítés:
A paprikákat alaposan mosd meg, csumázd ki. A feta sajtot törd össze villával, szórj hozzá kevés borsot, keverd hozzá a krémsajtot és ízlés szerinti zöldfűszert. Ez lehet bazsalikom, petrezselyem, rozmaring is.Töltsd meg a paprikákat a fetás keverékkel, és rendezd üvegekbe. Rakj melléjük fokhagymát, rozmaringot, és öntsd fel az olajjal úgy, hogy ellepje a paprikákat. Zárd le légmentesen, és tedd a hűtőbe. Öt-hét napig ne nyúlj hozzá, hogy az ízek jól összeérjenek.
0 Megjegyzések