Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Áfonyás-szedres csokis süti percek alatt: bögrében is megsütheted

Ezt a mikrós, bögrés sütit öt perc múlva már eheted is! A fanyar bogyós gyümölcsök, így az áfonya és szeder is remekül illenek az édes, csokis tésztához.

A bögrés, mikrós sütik népszerűsége a '90-es években volt a csúcson. Ám érdemes még mindig bevetni, ha gyorsan kell valamit az asztalra tenni, esetleg egy vagy két személyre sütnél desszertet. A gyümölcsöt belekeverheted a tésztába, vagy akár tálaláskor is a sütire teheted. Ez a mennyiség két bögréhez vagy kisebb tálkához elegendő.

Hozzávalók:

> 4 evőkanál cukor
> 4 evőkanál liszt
> 2 evőkanál kakaó
> 1 db tojás
> 3 evőkanál tej
> 3 evőkanál olaj
> 2 evőkanál áfonya
> 2 evőkanál szeder
> 1 csipet só
> 1 evőkanál aprított csoki
> 1 mokkáskanál sütőpor

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót tedd egy tálba, majd kavard össze. Dolgozd hozzá a tojást, a cukrot, öntsd hozzá a tejet és az olajat. Villával vagy kézi habverővel keverd egyneművé. Szórd hozzá az apróra vágott csokit is. Arra figyelj, hogy ne legyen az edény tele a masszával, mert sütés közben tovább emelkedik.

Rakd a bögrét a mikrohullámú sütőbe, és a legmagasabb fokozaton süsd három percig. Teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj bele egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a mikróból. Ellenkező esetben süsd még fél-egy percig. Pihentesd egy kicsit, majd fordítsd ki az edényből, és szórd meg gyümölcsökkel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések