A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem létező orvosi kapcsolataira hivatkozott a csaló

Vádat emelt a Csongrádi Járási Ügyészség egy helybeli nővel szemben, aki tavaly nyáron egy környékbeli testvérpártól beteg édesanyjuk gyógyításával kapcsolatban pénzt csalt ki. A július 22-én befejezett eljárási szakaszban a nyomozás megállapította: a folyamatosan elkövetett csalással másfél millió forintot szerzett meg a szélhámos.

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a sértettek édesanyját a szegedi klinikán kezelték tavaly ősszel. A testvérpár egyik tagja erről panaszkodott egy kávézóban, ahol a beszélgetést egy a sértettek által korábban csak látásból ismert csongrádi nő is meghallotta. A nő odaült az asztalukhoz, és közölte, véletlenül meghallotta a beszélgetés során a kórházi kezelőorvos nevét, azt állította, évtizedek óta baráti kapcsolatban áll a doktorral, szívesen közreműködik abban, hogy a beteg különleges bánásmódot, nagyobb figyelmet kapjon az ellátás során. Mint később kiderült, ebből semmi nem volt igaz, a végighallgatott beszélgetés hozta az ötletet a csalóban, hogy kihasználva a rokonok kétségbeesett helyzetét, pénzt szerezzen tőlük.

A csaló nem ajtóstul rontott a házba, egy hét elteltével kereste meg a testvéreket azzal, hogy pénzt adott a doktornak a különleges ellátás fejében, a rokonok azonnal ki is fizették ezt, megköszönve, hogy intézkedett. A beteget később a kecskeméti kórházba szállították, a szélhámos erről azt állította, ez is a szegedi ismerős műve, aki intézkedett arról, hogy a másik intézményben is különleges figyelmet kapjon a beteg. Ennek költségeire újabb százezreket kapott a testvérektől. Ezt követően a csaló nő azzal állt elő, hogy egy budapesti specialista is közreműködik a neurológiai vizsgálatokban, aki ismeretségi alapon, csak szívességből vesz részt a konzíliumokon, viszont utazási költségeire, a vizsgálatok díjára pénz kell. Ezt is kifizette a család. Anélkül hogy meggyőződtek volna az állítások igazáról, bíztak új ismerősükben, csak arra összpontosítottak, mindent meg kell tenniük édesanyjuk egészsége érdekében.

Sajnos a beteg állapota olyan súlyos volt, hogy idén januárban meghalt, de a csalót ez sem hatotta meg. Azzal kereste meg a részvétnyilvánítás után a gyászoló testvérpárt, hogy a fővárosi szakorvos ellen fegyelmi indult, amiért engedély nélkül egy másik kórházban kezelte a beteget, amiért 250 000 forintra megbüntette az etikai bizottság. A szélhámos azt állította, hogy a testvérek nevében kifizette ezt a büntetést, hiszen ők kérték meg a kezelésre, ennek az összegnek a megfizetését kérte a rokonoktól. Ezt már a sértettek is gyanúsnak találták, ha késve is, de utánajártak az elmúlt hónapok történéseinek. Kiderült: sem a szegedi, sem a budapesti orvos nem ismeri a csalót, s nem kezelték a beteget sem személyesen, a szegedi doktor is csak annyit tudott, volt ilyen nevű ápolt az osztályukon. Pénzt egyikük sem kapott a család képviselőjétől, nem végeztek semmiféle vizsgálatot, diagnosztikai kezelést, nem írtak fel gyógyszert, és természetesen a fegyelmi vizsgálat is hazugság. Bár ezekről átvételi elismervényt nem írtak, összesen másfél millió forintot adtak át az orvosok állítólagos ismerősének. Feljelentést tettek a rendőrségen, ahol a tanúvallomások alapján nyomozást indítottak a nő ellen, A gyanúsított először hallani sem akart az ellene felhozott vádakról, később azonban belátta, hogy nincs értelme tagadnia, mivel túl sokan tudtak önkéntes, segítő felajánlásáról.

Az ügyészség szerint a minősített csalás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban a sértettek a büntetőügytől elkülönülő eljárásban kérték a káruk polgári peres úton történő megtérítését is. A vádlott bűnösségének kérdésében szeptemberben a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések